Топ теми

Гардът на Братя Галеви Я. Янков отвори ресторант в Сапарева баня, Ивана пя за гостите

Гардът на Братя Галеви Янко Янков откри обновения ресторант „Седемте рилски езера“ в Сапарева баня, който взе под наем от „Наркооп” за 700 лв. на месец. Фолкпевицата Ивана пя за гостите, които срещу 25 лв. куверт препълниха най-старото заведение за хранене в Сапарева баня.

Както вестник „Струма“ писа, договорът на предишните наематели на ресторанта изтече в края на месец декември и председателят на „Наркооп” в Сапарева баня Елка Тодорова обяви конкурс, на който се яви само Янко Янков и спечели. 5 месеца трая ремонтът на ресторанта, който не е реновиран от времето на соца. Янко Янков е вложил над 200 000 лв., за да даде има нова визия заведението.

Ресторант „Седемте рилски езера“ е третото заведение, което отваря личният гард на Братя Галеви в курортното градче. През февруари миналата година Я. Янков отвори дискотека в сградата на общината в Сапарева баня. Точно над нея на втория етаж се намира полицейският участък. Както вестник „Струма“ писа, общинските съветници в Сапарева баня гласуваха да се отдаде помещението на Янко Янков на концесия за 30 години с годишен наем от 5807 лв.

От няколко години Янко Янков е собственик на ресторант „Паничище“, който се намира на входа на банята и на метри от гейзера в Сапарева баня.

Както вестник „Струма“ писа, Янко Янков и Николай Радев-Отвертката от Дупница купиха ресторант „Вардар“ в града за 500 000 лв., но малко след сделката Отвертката бе убит. В момента Янко Янков и Станислав Скендерски стопанисват ресторант „Вардар”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *