Скандалният наркотрафикант Стоян Гецев – Кравата излиза предсрочно от затвора

Известният в целия Югозапад наркотрафикант Стоян Гецев-Кравата, осъден на 8 години след залавянето му с 3 килограма хероин и 48 хил. евро през август 2011 год. по време на МВР акцията „Наглецът”, излиза предсрочно от Централния софийски затвор. С решение на Софийския градски съд Гецев излиза от стаята с решетки 3 години, 3 месеца и 18 дни предсрочно по предложение на началника за затвора Йолант Йорданов заради примерно поведение и честно отношение към труда.

В решението на Софийски градски съд по предсрочното освобождаване на Гецев е записано, че след излизането от затвора Кравата ще бъде с пробационна мярка, предвиждаща през следващите 2 години той да се среща с пробационен служител два пъти седмично, уточни за медиите говорителят на съда Милена Орозова. Тя така и не каза къде ще изтърпи мярката си Стоян Гецев, който е родом от петричкото село Ключ, но от няколко петилетки развива бизнес в Кюстендил, а официално той, съпругата му и трите му деца живееха в къща-палат в невестинското село Ваксево.

В момента обаче къщата във Ваксево е сложена на тезгяха от съдебен изпълнител заради дългове на Гецев, а малко преди края на съдебното следствие срещу него жена му заведе дело за развод и след като спечели, заедно с родителите си и децата си се върна в Петричко, откъдето е родом и самата тя.

Гецев бе арестуван през август 2011 г. в Благоевград при акция „Наглецът“ на българските и македонските МВР служби. След безпрецедентно споразумение Спецсъдът прие наказание от по 1 година и осем месеца лишаване от свобода за трима от участниците в организираната престъпна група, ръководена от Кравата – кюстендилецът Васил Лулев, перничанънит Боян Томанов и македонецът Никола Пресолски. Четвъртият съучастник Любомир Илиев-Ломския е с присъда от 4 години лишаване от свобода, като всеки от тях ще трябва да плати и по 10 хиляди лева глоба.

Стоян Гецев, който бе обвинен за ръководене на организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества, получи 8 години лишаване от свобода и глоба от 40 хиляди лева, заради която продават къщата му в село Ваксево. Ломския и Лулев са признати за виновни за участие в престъпната група и разпространение на наркотици. Томанов и Пресолски са участвали в разпространението на наркотичните вещества, пише в решението на съда по осъждането им.

След ареста на Кравата тогавашният шеф на МВР Цветан Цветанов отново нападна съдебната система. Той обвини Върховния касационен съд, че вместо присъда е върнал на първа инстанция друго дело срещу Стоян Гецев за трафик на 19 кг хероин, гледано в Благоевградския окръжен съд, и така му била дадена възможност да върти мръсния си бизнес. Оказа се, че казусът изобщо не е стигал до ВКС.

Медиите разкриха и друго, свързано с Кравата – това, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Невестино през октомври 2011 г. Пламен Цветков, който е бивш граничен полицай, е адресно регистриран в къщата на Гецев в село Ваксево. Не се знаеше дали е плащал наем на Кравата, или не, коментираха тогава местните.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *