Сензационен обрат: Магарето стрелял по Митьо Очите

Неочакван обрат може да придобие досъдебното производство за стрелбата срещу Димитър Желязков, съобщава „Флагман“. Странен детайл е на път да даде нова насока на цялото разследване.Следи от ДНК на най-близкия партньор и съратник на Димитър Желязков – Никола Георгиев Маринов, известен като Кольо Магарето, са открити по пистолета „Макаров“, с който човекът на Козела –  Георги Иванчев, е стрелял по боса! Генетичните следи са върху пълнителя на оръжието. Характерното за това огнестрелно оръжие е, че при пъхането на заредения пълнител в дръжката, се налага силно да се удари с дланта, което е оставило доволно много материал за изследване.  По самата дръжка на пистолета има отпечатъци единствено от арестувания Георги Иванчев.

„Необяснимо е защо ДНК-то на Маринов е по пълнителя на пистолета. Съществуват много хипотези и по всяка ще се работи“, казаха разследващи. Оръжието е с изтрити номера, но е използвано многократно, сочат експертизите.

Едно от предположенията е, че това е пистолетът на Магарето, с който той е влязъл в заведението, бил е с ръкавици, заради това не е оставил други следи по корпуса. Днес Магарето бе транспортиран от бургаската реанимация до столичната болница на ВМА, защото се налагало да му поставят ново поколение обезболяващи в ранения крак. Това обаче е официалната част от болницата. Досега Очите и Магарето лежаха през две стаи и всеки момент до ушите на Очите може да стигне същата тази абсурдно звучаща информация, поради която, най-вероятно борецът Магарето е пратен далеч, смята източник.

Предполага се, че всъщност вътре в ресторанта е било голяма суматоха и при раняването на Магарето, оръжието е изпаднало от ръцете му, така се е озовало у врага му Георги Иванчев, който е произвел три изстрела срещу Желязков – два в гърдите и веднъж в корема. Изследвана е бронежилетката на Очите и по нея се вижда именно следата от куршум на пищова на Магарето. Това е изцяло нов момент, тъй като досега се твърдеше, че хората на Митьо Очите не са носели огнестрелно оръжие, а само мачете и ножове.

За следи от ДНК на трето лице в събота за пръв път споменаха адвокатите на двамата арестувани за стрелбата срещу Желязков – на Радослав Димитров и Георги Иванчев, които настояха да се търсят доказателства в друга насока. 

Източникът твърди, че са изследвани  видеозаписите от дискотека „Айсберг“, които са единствените доставени засега на МВР със заснетата стрелба пред и в полуотворения ресторант “4you” на 8 юни. Както е известно вътрешните кадри от заведението изчезнаха в нощта след престрелката.

Ето какво разказва източник, който е близък до разследващите: От записите на „Айсберг“ става ясно, че Димитър Желязков е влязъл през официалния вход с 30 човека охрана. Всички са идентифицирани и разпитани – общо за 31. Повечето носят ножове и мачете, но има и такива с огнестрелно оръжие. Останалите негови хора са оградили ресторанта и в страни от ресторанта. Те не влизат вътре, тъй като помещението не може да ги поеме. Тясната асфалтова алея и тротоарите между дискотеката и ресторанта, по протежение на 100 метра в двете страни са заети от таксите на фирмата на Очите. Всичко започва в 20,57 ч, макар срещата с Божо да я обявена за 21 часа. Част от групата на Очите не успява да дойде навреме. Някои дори не са насмогнали да паркират колите си и докато вътре вече е вървяла стрелбата, те са обикаляли наоколо в търсене на място.

Очите е със запасан пистолет, с бронежилетка. Той държи и пура в ръката. Божо Кравата в този момент е в дъното на ресторанта и е седнал на едно от сепаретата. Негови тренирани хора от охраната на заведението са застанали зад барплота, както и на една от по-предните маси. Общо са десетина, въоръжени са и са очаквали посещението. Знаели са, че нещата ще станат груби. Божо става и подава ръка на Очите още когато го вижда, че върви с охраната си към него.

Очите  вместо да подаде ръка, грабва най-близкия пред него стол и с всичката си сила го запраща по Божо Кравата. Бързата реакция на бившия самбист го предпазва от унизителния удар по главата. След едновременната реплика на Очите: „Ти на по-голям от мене ли ще ми се правиш!“, отекват и първите изстрели. За около 5 минути не е ясно кой по кого стреля и с чие оръжие стреля. Даже десетина минути по-късно, когато насред ресторанта вече лежи трупа на гарда Сашо Японеца, а Очите  е качен в такси и пътува към несебърска клиника, камерата на „Айсберг“ е заснела един закъснял „боец“ на несебърския бос, който успява от улицата да изпразни един цял пълнител по ресторанта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *