Ансамбълът през сълзи: Пълни глупости са, че сме оставили Цвети!

Българският ансамбъл по художествена гимнастика беше посрещнат емоционално на летище „София“. Грациите се завърнаха от Европейското първенство в Израел с бронз на обръчи и бухалки. 

Момичетата посветиха медала на своята съотборничка Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство във вторник – часове след заминаването на състава, като на нейно място за Израел отлетя резервата Любомира Казанова.

Стоянова продължава да бъде в „Пирогов“ в тежко състояние след животоспасяваща операция.

„Каквото и да се опитваме да правим, тя е взела окончателното решение. Казахме ?, че я обичаме, че сме до нея, че нейното здраве е над всичко. И няма значение дали ще вземем някакъв медал от Европейско или Световно… И всичките неща, които се казваха… Че сме я оставили, това са пълни глупости! Защото Цвети е семейство и ние никога няма да я оставим! И още днес искаме да отидем при нея в болницата, просто няма как да стане. В първия удобен момент ние ще отидем при нея. Забранявам да се говори против нас и против треньорите ни! Защото ние направихме всичко възможно, защото ние се съгласихме да стъпчем една мечта от толкова години, само в името тя да е добре!“, каза Ренета Камберова през сълзи на летище „София“.

Вместо Стоянова с отбора замина резервата Любомира Казанова, за която Европейското беше първо състезание с ансамбъла.

На българска земя тя обясни, че състезанието е било тежко, а Илиана Раева е обяснила на момичетата, че с участието си на Европейското ще помогнат на Стоянова.

Думите сега са наистина излишни!“, сподели треньорът Ина Ананиева.

„Да, знам, че беше разстроена, плачеше, след това беше добре, менеше си настроенията. Единственото, с което сме си го обяснявали, е, че примерно тя не иска да играе повече. Ние не можем да имаме друго обяснение, освен това, че тя не иска да играе повече. Оказа се, че не е това. Кажете ми, кой спортист ще посегне на живота си или да скочи от шестия етаж, ако проблемът е бил това, че не й се играе гимнастика. Тя сама пожела да не играе, тук са момичетата. Тук сме всички, може да им задавате каквито искате въпроси, ще ви се каже само истината, защото наистина тук са се изсипали страхотни спекулации. Моето лично мнение е, че тя има проблем, който не е свързан с гимнастиката. Какъв е проблемът – лична нейна трагедия ли е това? Нямам предвид с някой, защото тя има прекрасен приятел, който много я обича. Това, което мога да гарантирам, е, че това дете е имало само любов около себе си, и то много повече, отколкото тези момичета, защото винаги сме я гледали малко по-специално, заради това, че все пак тя много рано загуби майка си“, каза председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *