СКАНДАЛ НА СТ. „ХРИСТО БОТЕВ“! Голаджията на орлетата М. Тошев иска да си ходи, не го пускат без пари

Скандал се задава в ОФК „Пирин“ още в първия ден от мандата на новия наставник Стефан Генов. Голаджията на орлетата от миналия сезон Мартин Тошев се появи с тренировъчен екип на водосвета за начало на предсезонната подготовка, но веднага след церемонията се преоблече и не се включи в тренировките. Причината за неприсъствието му в заниманията от „Дъбравска“ 1 обясниха с желанието му да смени клубната си принадлежност в посока чужбина. Част от лятната си ваканция нападателят от симитлийското село Крупник изкара в Германия, където вероятно е влязъл в контакт с местен отбор. Другата желана дестинация е Полша.

Настоящите работодатели на играча обаче стоят на категоричната позиция, че са изрядни в изпълнение на финансовите клаузи в договора му и няма шанс да го пуснат без пари. Контрактът на зелено-белите с Тошев е до лятото на 2017 г. Около него градеше печелившата си тактика Наджи Шенсой, със сигурност ключова роля на юношата на ЦСКА е предвидил и наследникът на косоваря.

Друг притеснителен факт привържениците видяха в недвусмисления намек на старшията Генов, че в общи линии селекцията се ограничава до 7-те новодошли футболисти, представени в понеделник вечерта. Владислав Златинов и Станислав Костов не се нуждаят от представяне, Манол Чапов също е добре познат в родния си клуб, а самият факт, че идва от шампиона „Лудогорец“, говори в полза на вратаря Георги Аргилашки. 23-годишният бургазлия Тодор Гочев е юноша на „Нефтохимик“ и „Левски“. Защитникът взриви футболното пространство у нас с пробите, които изкара през зимата на 2013 г. в елитния тогава „Куинс Парк Рейнджърс“. След 10-дневния престой на Острова получи покана за втори тестови период през лятото, но скъса коленни връзки в мач на младежките национали със Сърбия, което му костваше 8 месеца лечение и провал на трансфера в Англия.

С 4 лета по-възрастният Костадин Ничев е от Елхово. На 13 г. е привлечен в академията на „Литекс“, където треньор му е петричанинът Николай Димитров-Джаич. След като напуска Ловеч, записва 84 мача в „Б“ група за „Любимец“, играе за „Хасково“ в групата на майсторите, а в последните две първенства беше стълб в отбраната на „Добруджа“, който в края на отминалия шампионат загуби професионалния си статут.

От тима на добричлии акостира в областния център на Пиринско и Християн Казаков. Халфът, който е на 23 г., е кадър на „Ботев“ /Пд/ и с жълто-черния екип изигра 6 мача в „А“ група, преди тази зима да премине при добруджанци. Двамата със Ст. Костов вече парафираха с благоевградския клуб.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *