Оцетът лекува! Ето как да се справите с гъбички, хълцане и крампи

Ябълковият оцет е чудесен като добавка към салатата, но трябва ли да се ограничим само с това!? Оказва се, че оцетът е многофункцоионална киселина, която може да се прилага и за лечение на различни неразположения. 

Гъбички по краката

Гъбичките по краката, наричани микоза, най-често причиняват сърбеж, парене и обриви по краката и между пръстите. Ако имате такъв проблем, може да посегнете първо към ябълковия оцет, защото той ще помогне за туширане на дискомфорта, а най-важното – ще учие гъбиките. За целта потопете стъпалата си за 10 -30 минути в ябълков оцет, а ако ми пари, може да го разредите с малко вода.

При разстроен корем

Това може да звучи нелогично, но опитайте да изпиете малко ябълков оцет, рареден във вода, за да успокоите стомаха си. Полезен е, когато имате бактериална инфекция. 

Блясък в косата

Дайте на косата си по-ослепителен блясък като я изплакнете с оцет. За целта разбъркайте половината супена лъжица ябълков оцет с една чаша студена вода. Изсипете върху косата си след като сте я измили с шампоан. Прилагайте тази терапия два или три пъти седмично.

При слънчево изгаряне

Ако сте изгорели на слънцето, добавете към водата във ваната си една чаша ябълков оцет и се полежете в нея около 10 минути. Това ще облекчи болката от изгарянето.

Кажете сбогом на хълцането

Ако хълцате, преглътнете едва лъжичка оцет. Той ще стимулира нервите в гърлото и така хълцането ще спре.

Оцет срещу излишни килограми

Някои здравни експерти предполагат, че ябълковия оцет може да помогне в загуба на тегло, защото киселината потиска апетита и намалява задържането на вода.

Почистете дома си

Добавете една част ябълков оцет в една част вода. Налейте съдържанието в бутилка с пулверизатор.

След бръснене

Ако нямате афтършейф под ръка, разредете оцет с вода 1 към 1.

Срещу киселини

Звучи странно, но действа. Ако имате киселини, опитайте да редувате една чаена лъжичка ябълков оцет с чаша вода. Не прилагайте, ако имате язва.

Ако имате крампи

Опитайте да премахнете болката от крампи като приемете две супени лъжици ябълков оцет, разбъркани с една чаена лъжичка мед и чаша топла.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *