2 Г. СЛЕД МЕЛЕТО В ОТСЕЧКАТА НА СМЪРТТА! Шофьорът на минивана-убиец, оставил на място 4-ма, сред тях доц. Н. Сърбинска и дъщеря й, застава на подсъдимата скамейка

Окръжна прокуратура – Благоевград изправя на подсъдимата скамейка обвиняемият 52-годишният благоевградчанин Валентин Сотиров за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4 вр. ал. 3 б. “б“ пр. 2 вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс вр. чл. 20, ал. 1 и чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата.

На 11.07. 2014 г., около 16.00 ч. на ПП1 Е 79, движейки се в посока от Сандански за Благоевград, в района на „Османска чешма“, обвиняемият управлявал лек автомобил марка „Мерцедес Вито“. Той се движил с превишена скорост – 102 км/ч, при максимално разрешена скорост – 90 км/ч за движение извън населено място. След десен завой той загубил контрол върху управлявания от него автомобил и излязъл извън пътното платно вдясно. В резултат на това се ударил в задна лява част на паркиран на уширението извън пътното платно товарен автомобил марка „Рено Магнум“ и с прикачено полуремарке.

Случаят е особено тежък, тъй като Валентин Сотиров по непредпазливост причини смъртта на четирима души и рани тежко още толкова. Тогава в кървавата катастрофа на Е-79 в Кресненското дефиле на място загинаха преподавателката в ЮЗУ – Благоевград доцент доктор Нина Сърбинска с едната си дъщеря – 10-годишната Цветелина. Другата й дъщеря, 18-годишната Вени-Дона Сърбинска, която е в женския футболен отбор на „Спортика”,  бе с тежка черепно-лицева травма, и претарпя тежки операции в „Пирогов”. Те се връщали от море в Гърция. 

Другото загинало семейство бе 40-г. Данислав Йорданов и 41-годишната Светлана Йорданова. С травма на прешлени за „Пирогов” бе транспортиран 40-годишният Юри Колев от Благоевград, които в резултат на което е с парализирани двата долни крайника, 35-годишната Елена Колева в хирургия на МБАЛ – Благоевград с гръдна травма. 8-годишната Йоана Колева в реанимация с черепно-мозъчна травма и още едно раненото момиче.

Шофьорът на микробуса – Валентин Сотиров бе със счупен таз. 

Предстои насрочване на първото заседание по делото от Окръжния съд в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *