Инцидент по време на час! Гимназистка от Симитли с мозъчно сътресение, приета по спешност в болница

16-годишна ученичка е с мозъчно сътресение, след като пострада по време на час в гимназията в Симитли. Гимназистката е ударена силно по главата с волейболна топка от свой съученик, за кратко й прилошало, усещала силно главоболие, приета е по спешност за болнично лечение. Тя е настанена в хирургия на благоевградската болница.

Нелепият инцидент, станал вчера около 12,30 часа, вдигна на крак учители и спешни медици в Симитли. За случилото се е информиран и началникът на РИО – Благоевград Ивайло Златанов.

„Касае се нелеп инцидент, станал в час по физическо възпитание и спорт”, казаха от училищното ръководство. „Учениците са играели във физкултурния салон, при начален долен удар с волейболна топка е „закачено” момичето, ударът не е бил директно в лицето, а встрани, топката не е отскочила, а продължила напред”, каза директорът на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ Цветанка Симеонова. Тя поясни, че на гимназистката й прилошало след удара и веднага първа помощ й е оказана от учителката Цветана Ралинска, училищната медицинска сестра Илияна също предприела спешни мерки. На място пристигнал екип от Спешна помощ – Симитли и с линейка гимназистката е транспортирана за МБАЛ – Благоевград. За случилото се е информирана майката, тя пристигнала в училището и придружила детето си до болницата. „Поддържам връзка по телефона с майката, тя съобщи, че момичето е в добро състояние, но остава в болница”, каза още училищната директорка.

„На пациентката е направено изследване на скенер, тя е без ясен спомен от случилото се, има мозъчно сътресение”, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров. Той уточни, че ученичката остава под активно лекарско наблюдение предвид кратковременната загуба на съзнание.

Припомняме, че това е вторият инцидент с ученик, станал във физкултурен салон, само за две седмици. В началото на юни петокласник, който буйствал на двора и „наказателно“ е пратен във физкултурния салон, сряза тежко крака си на счупен прозорец. Тогава ученикът бе опериран под обща анестезия в ортопедия, а обстоятелствата около инцидента са обект на проверка от експерти на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *