Лукс за юношеските формации на орлетата – летни лагери и паричен бонус от 20 000 лв., мъжете се уредиха с топки „красива игра“

Мечтан лукс през лятната подготовка за предстоящия сезон очаква юношеските формации на орлетата в елитните групи до 19, до 17 и до 15 г. ОФК „Пирин“ попадна сред 13-те клуба с водещи школи у нас, които ще се облажат с държавни пари за по един летен лагер на трите гарнитури в рамките на 12 дни в Банско, Трявна или Сливен. Финансите се осигуряват от Министерството на младежта и спорта и БФС, предвидени са и контроли. Трите набора, водени от треньорите Йордан Боздански, Васил Петров и Александър Царевски, ще се редуват. Първи застъпват 19-годишните от 25 юли до 5 август, после 17-ките от 5 до 17 август и накрая 15-ките от 17 до 28 август. Другите номинирани ДЮШ са на „Левски“, „Литекс“, „Лудогорец“, „Локомотив“ /Пд/, „Берое“, „Ботев“ /Пд/, „Славия“, ЦСКА, „Черно море“, „Черноморец“, „Поморие“ и „Септември“ /Сф/. Благоевградчани ще лагеруват съвместно в Банско с връстниците си от ЦСКА, „Славия“ и „Локомотив“ /Пд/. На „Дъбравска“ 1 вече калкулират и бонус от 20 000 лв., осигурен от футболната централа. От тази сума клубът е задължен да задели пари за 65 топки, а с остатъка да закупи спортни пособия по свой избор.

Екстри очакват и представителния тим на пиринци, който очаква дарение от ММС и от Българския спортен тотализатор, включващо 70 футболни топки, марка „Beau jeu“ /в буквален превод „красива игра“/, с които играят участниците в европейското първенство във Франция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *