Хосе очистил Шатката след бягството им от затвора, перничанинът спрял да се обажда на близките си

Гватемалецът Хосе Гевара вероятно е убил Николай Николов – Шатката, с когото заедно избягаха от Централния софийски затвор като в холивудски екшън на 30 април 2014 година. Това предполагат пандизчии, които ги познават.

Същата информация са получили разследващите и от арестуваните за извеждането им зад граница Дончо Василев и Борислав Аргиров-Дебелия, пише столичен седмичник, цитиран от пик.

Хосе беше разследван за въоръжен грабеж край Велико Търново, а Шатката излежаваше присъда за убийство на пернишкия наркодилър Николай Христов-Хайо.

Заедно със серийния убиец Станислав Методиев-Сиси бяха свидетели на прокуратурата срещу пернишката банда „Килъри“. Двамата избягаха от най-строго охранявания затвор в България, след като разбиха стена към вътрешния двор, където ги чакаше „полицейски“ „Опел Астра“.

Година по-късно бяха арестувани група каналджии, начело с Боби Дебелия от Петрич и стария приятел на Шатката – Дончо Василев от София. Приятелката на последния разказала как Дончо организирал извеждането на бегълците в Гърция, откъдето заминали за Италия с ферибот. Въпреки усиленото издирване на двамата към момента международните полицейски сили нямат успех.

Гватемалецът Хосе Гавара бил брутален и жесток престъпник, вилнял на няколко континента. В България се занимавал с грабежи. Запознал се с Шатката в затвора. Разпитаните затворници, включително Сиси, били категорични, че Хосе не приемал предателите като Николай Николов и вероятно го е убил, за да не го издаде и да не му бъде в тежест.

В първите месеци след изчезването си Шатката се обаждал на близките си, но от година никой не бил чувал за него. Мълчанието разследващите по делото срещу каналджиите, които извели двамата в Гърция, също било показателно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *