Митьо Очите получил три куршума в гърба, докато безпомощно пълзял по пода на „4 you”

Митьо Очите е получил три куршума в гърба от Радослав Димитров докато безпомощно е пълзял по пода на заведението „4 you” в Слънчев бряг на 8 юни. Тази скандална подробност съобщи обвинител от Апелативна прокуратура Бургас. В 14 часа започна въззивното разглеждане на мерките за неотклонение на Радослав Димитров и Георги Иванчев в Апелативен съд-Бургас. Двамата не се чувстват в безопасност в затвора и искат да излязат, съобщава „Флагман“. 

Прокуратурата обаче е твърдо против, защото има достатъчно доказателство, че Радослав и Георги са извършили предумишлено убийство.

От събраните свидетелски показания по досъдебното производство ставало ясно, че няколко лица от групата на Божидар Кузманов-Кравата са нападнали с мачете охранителя на Желзков – Никола Маринов-Магарето. Налагали са го с пистолета на Георги Иванчев по главата и точно така ДНК следи от Магарето са се озовали по пълнителя на оръжието.

Според други свидетелски показания хората на Митьо Очите не са носили оръжие!

Обвинението срещу Георги Иванчев и Радослав Димитров, арестувани заради опита за убийство на Митьо Очите, е скалъпено, а прокуратурата се опира единствено на показанията на служители на фирма „Аркус“. Тази теза защитна теза развиха днес в съдебна зала адвокатите на обвиняемите.
 
Според тях има сериозни разминавания в протоколите от разпит на гардовете на „Аркус“, които представителят на държавното обвинение – Кремена Стефанова не желае да види.
 
Общоизвестен факт е, че охранителната фирма е контролирана от Димитър Желязков. Публично известно стана, че 30 служители на фирмата са марширували от офиса на компанията в Слънчев бряг до заведението, където Желязков бе прострелян, а гардът му Сашо Японеца – убит.
 
„При първият разпит те (служителите на „Аркус“, б.а.) са казали, че Сашо Японеца им е звъннал и им казал, че трябва да посетят едно заведение. Не се спомняха подробности. При втория разпит – след седмица в детайли започват да говорят едно и също“, пледира в зала адвокат Калин Господинов.
 
В защитната си теза той включи и част от показанията на норвежките туристи, станали неволни свидетели на мафиотското отмъщение. Скандинавците са казали, че видели в ресторанта да влизат 10 човек, войнствено настроени. Те не насочили към маса в ъгъла на заведението и един от тяхната група извадил пистолет и произвел изстрел. Адвокатите на Иванчев и Димитров настояват клиентите им да бъдат освободени при по-лека мярка.
 
Прокурор Кремена Стефанова обаче настоя те да останат зад решетките. Тя съобщи и друга интересна подробност. Георги Иванчев стрелял по Димитър Желязков, след което Митьо Очите вдигнал ръка, за да се защити и тогава Иванчев произвел няколко изстрела в слабините му. Точно това е травмата, заради която пострада Желязков и е трудно да се прогнозира дали някога ще се възстанови.
 
Дали Иванчев и Димитров ще бъдат пуснати под домашен арест – ще стане ясно в 16 часа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *