Топ теми

Бащата на малкия Димо: Намери се, защото се молихме на Господ

Джъстис Стампер в момента планира сватбата си, която трябва да се проведе на първи септември тази година във Вирджиния.

Това съобщиха от Университетската болница в Русе.Детето вече е в по-добро физическо състояние, драскотините по кожата му са обработени, направени са му необходимите кръвни изследвания, съобщава . Димо има инфекция, получена от силното обезводняване, която се лекува. Момченцето е контактно, но е в силен стрес.
 
„Детето е много уплашено от това, което се е случило с него. То се е изгубило от дома си, изгубило се от най-близките си хора, попаднало е отново в непозната среда. Макар и болница, тя е непозната за него“, каза д-р Йосиф Новаков от болницата в Русе.
 
Засега Димо ще остане още няколко дни в интензивното отделение. При него се допускат единствено родителите и то в определените часове за свиждане. Първа при него е била майката Албена, която не може да скрие радостта си, че синът й е жив. Бащата Емил е благодарен на комбайнерите, които намериха момченцето, на полицаите, на хората от селата и всички доброволци, които до последно търсеха детето.
 
„Синът ми оцеля, има Господ, Господ го храни. Ние вярвахме, просто се молихме на Господ. Никога няма да забравя това, което преживях“, каза той.
 
Ако възстановяването на Димо върви нормално, следващата седмица детето ще бъде преместено в детското отделение, където с него ще може да бъде и майка му. С момченцето ще работи и психолог.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *