Осем трика да поемаме по-малко калории и да отслабнем неусетно

Мнозина от нас неприятно са се изненадвали, когато кантарът покаже шокиращото изражение на теглото ни, а ние дори да не сме забелязали как сме напълнели, пише framar.bg.

Малките навици, които считаме за безобидни, често се оказват малките камъчета, които обръщат каруцата по пътя ни към стройно тяло.

За да отслабнем трайно и здравословно, не е нужно да минаваме на глад, а да премахнем тези малки навици, които са ни довели до тук.

Вижте тези няколко съвета, които ще ви помогнат за по-фина фигура.

1. Яжте в малки чинии.
Учените са открили, че най-добрият начин да отслабнете е да ядете от по-малки чинии или купички. Според учени от Кеймбридж тази проста промяна в хранителните навици може да намали приема на калории с почти една десета.

2. Заложете на зеленчуците. 
Уверете се, че в чинията ви поне половината храна се състои от зеленчуци.
Те не само засищат и ви карат да поемате малко калории, но и зареждат организма ви с витамини и хранителни вещества.

3. Не пропускайте закуската.
От съществено значение е да не пропускате закуската си, тъй като тя е съществена гориво за организма. Ако я пропуснете, има риск да преядете на следващите хранения. Експертите препоръчват да хапнете протеини на закуска (например яйца), които освен диетични, са и полезни и засищащи.

4. Пийте вода преди хранене.
Пиенето на чаша-две вода преди хранене е идеалният начин да се намали чувството на глад. Така ще погълнете по-малко калории.

5. Заменете белия ориз и пастата.
Заменете белия ориз с кафяв и спагетите с пълнозърнеста алтернатива или такива от тиквички и патладжан.

6. Ползвайте повече подправки и аромати.
Добавянето на подправки като чили или аромати като канела или оцет може да ограничи глада и да увеличи чувството за ситост по-дълго.

7. Хапвайте по малко между основните хранения.
Важно е да се уверите, че имате закуски през целия ден. Ядки, плодове или зеленчуци между основните хранения ще засилят метаболизма ви и ще ви засищат.

8. Не гледайте телевизия, докато се храните.
Когато гледате филм или шоу по телевизията, е много по-вероятно да изядете повече храна, отколкото трябва. Уверете се, че се храните бавно и се насладете на вкуса на храната. Не забравяйте, че мозъкът по-късно реагира, че стомахът е сит, така че не се хранете бързо и на крак.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *