Ценко Чоков смлян от бой в ареста, състоянието му е тежко

Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков е спукан от бой в ареста, съобщиха офицери, които работят зад решетките. При това извергът, арестуван за участие в организирана престъпна група, е бил потрошен не от други затворници, а от надзиратели, пише big5.bg.
Цялата гавра със смилането на Чоков е била заснета. Скандалът обаче е стигнал до ушите на правосъдния министър Екатерина Захариева, под чиято шапка е Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Захариева вече е потърсила обяснения се пандизчийското меле от инспектор Асен Златаров, главен надзирател І-ва степен в сектор „Арести“ при Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София.
Състоянието на Чоково е тежко, признаха хората под пагон.
В първите дни на юни кметът на врачанското село Галиче остана окончателно в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Най-тежката мярка за неотклонение бе определена и на сина му Мартин, както и на още четирима души от общо осмината обвинени за участие в организирана престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди.
Прокуратурата представи нов том с доказателства, който включва свидетелски разпити. Защитата пък внесе няколко документа – благодарствени писма и подписка в подкрепа на кмета от 400 души от село Галиче.
От доказателствата, събрани до момента се разбра, че членовете на бандата са давали заеми с лихва, която е достигала до 20-30 и дори 50%. Мартин Чоков е раздавал сумите, които били осигурени от баща му, той прибирал и парите с лихвите. Ако длъжниците не връщали дължимото навреме, се е изпращал някой от останалите членове.
Кметът на Галиче, синът му бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май заедно с още десет души. Тогава стана ясно, че разследването е започнало два месеца по-рано по сигнали на хора и след анализ на всички случаи, за които прокуратурата е била информирана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *