„Отчаяни съпруги“ от Петричко теглиха въже срещу 10 лв., мъжете им одимиха планината с кюфтета и пържоли

Над 200 членове на Ловно-рибарското дружество в община Петрич се събраха на тазгодишния събор на ловците и риболовците, който се проведе през уикенда на хижа „Конгур“ в Беласица. Поляната пред хижата бе изпълнена до краен предел, всяка една от групите бе заела своето място, а собственикът на хижата Георги Сандански посрещна лично всеки един от ловците.

По цялата поляна цвърчаха скари, а ароматът на пържоли, кебапчета, кюфтета и майсторлъшки ловджийски суджуци се носеше на талази към Македония. И за да е щастието пълно, към цялото това изобилие имаше и порядъчно количество добре изстудена бира, ракии, вина и, разбира се, старателно приготвени салати и вълчи мезета.

Известната петричка певица Марияна Танева размекна съвсем колоритната, предимно мъжка група, като изпълни тежки песни, а на моменти ловците не се сдържаха и пригласяха. Председателят на Ловно-рибарското дружество Петър Руйков поздрави всички и приветства официалните гости на събора, сред тях кметът на Петрич Димитър Бръчков, заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП – Благоевград, Ив. Гергов – шеф на РДГ – Благоевград, директорът на природен парк „Беласица” Добриел Радев, директорите на горските стопанства в Петрич и Първомай Росен Баев и Стоян Дъгалов и др.

Със ставане на крака и под звуците на химна на ловната организация в Петрич присъстващите посрещнаха знамето. След това веселбата премина към традиционното състезание по теглене на въже, в което взеха участие осем отбора от по петима души. Това бе и атракцията на събора, състезателите бяха бурно аплодирани и подкрепяни от колегите си, не липсваха и майтапчийски подмятания и освирквания за повече спортна злоба.

Победител в дърпането с въже стана отбор „Божкиното” от дружинка „Петрич-Изток“ с капитан Николай Митов, второто място грабна отборът на рибарите и третото остана за отбор „Лопатар”, също от дружинка „Петрич-Изток“. Най-добрите получиха 50 лева премия, а техните подгласници – съответно 30 и 20 лева.

Несъмнено по-интересно премина надпреварата в дърпането на въже между двата женски отбора, съставени предимно от „отчаяни съпруги“ на ловците и риболовците. За куража си те получиха по 10 лева награда и заръката да пускат винаги мъжете си на лов и риболов, а ако не могат да издържат и ден без половинките си, да ходят с тях на излетите, да им носят пушките и въдиците.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *