Трагедия! Скъсан шланг уби работник

Мъж е починал след трудова злополука на летище Варна, съобщи директорът на Инспекцията по труда в морската ни столица Иван Иванов за „Фокус“.

Служителят е бил ранен в петък от скъсан шланг при прехвърляне на кислород между две бутилки. Мъжът, който е над 60-годишна възраст, веднага е бил откаран в болница. Въпреки усилията на медицинските екипи в неделя той е починал.

Мъжът от дълги години е работил за софийска фирма, която е специализирана в ремонт на въздухоплавателни средства. Инспекцията по труда вече е започнала проверка на компанията, чиято документация се намира в София и трябва да бъде предоставена в срок. Иванов посочи, че проверките на софийските фирми протичат по-бавно заради нуждата от документация и тя ще завърши след около седмица. Той посочи още, че за сега няма информация дали фирмата има нарушения на трудовото законодателство.

loading...


От пресслужбата на летището потвърдиха за трудовия инцидент, но подчертаха, че той по никакъв начин не е повлиял на ритъма и нормалната работа по приемането и изпращането на самолетите, от и към различни дестинации. „Случилото се наистина е на територията на летището, но става въпрос не за наш работник, а за човек от външна фирма, която работи тук. Инцидентът е далеч от терминалите за пътниците и по никакъв начин не е повлиял нито на туристите, нито на полетите“, обясниха още от Летище Варна.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *