Българка на Острова с потресаващ разказ за шокиращите злоупотреби на референдума за Брекзит!

Големи злоупотреби с подписи са ставали по време на референдума във Великобритания за бъдещето на страната от Европейския съюз. Това разказа пред Economic.bg българка, живееща на Острова от 5 години, която пожела да запази анонимност. „В два различни района на британската столица Лондон – Whitechapel и Enfiеld, мои приятели бяха накарани да гласуват с молив на рефенрендума от членовете на избирателните секции“, разказва българката. 

В последствие те са отказали да дадат гласа си, тъй като са решили, че не е редно да го правят с молив. Това създава възможност за злоупотреби при вота, тъй като гласуването с молив лесно може да бъде променено. 

В момента на Острова е паника сред емигрантите и по думите й те масово изпращат пари в родните си държави заради обезценяването на паунда. „Те са изключително объркани и не знаят дали ще останат да живеят тук, или ще си търсят препитание другаде“, посочва тя.

Припомняме, че на референдума, който се проведе на 23 юни, Великобритания избра да напусне Европейския съюз с гласовете на общо 33,5 млн. души. От тях над 17,4 млн. избраха Brexit, a 16,1 млн. са пуснали вот за оставане в Съюза (51,89% срещу 48,11%).

Най-много гласове за напускане бяха дадени в Англия и Уелс. В резулат британският премиер Дейвид Камерън подаде оставка, а редица граждани на страната се подписаха за провеждане на нов референдум. До момента са събрани над 3 млн. подписа, а според британското законодателство парламентът е длъжен да разгледа всяка петиция, в която има над 100 хил. подписа.

Междувременно няколко часа след референдума, британците трескаво започанаха да питат най-голямата търсачка в света Google „Какво е Европейски съюз“. Друг често задаван въпрос в последните дни е „Какво ще стане ако напуснем ЕС“. Една част от британците съжаляват за вече направения избор, тъй като той не е бил достатъчно добре информиран. Те дори не са имали представа, че  Обединено кралство е член на Европейския съюз от 1993 г. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *