Топ теми

Прокуратурата: Полицаят, застрелял мигрант, е невинен

Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който през миналата година застреля нелегален имигрант. Заключението на държавното обвинение е, че той не е извършил престъпление и смъртта на афганистанския гражданин е случайно деяние.

На база събраните доказателства, прокуратурата приема версията на полицая, че е произвел предупредителен изстрел във въздуха, за да спре мигрантите и, тъй като това е станало под мост, е последвал рикошет.

„На 15.10.2015 г. Вълкан Хамбарлиев е изпълнявал вменените му съгласно служебните му задължения функции по неутрализиране и задържане на чужди граждани, нарушили териториалния суверенитет на българската държава. Всичките му действия са били в резултат на функционалната му и служебна компетентност и не разкриват каквито и да е било  подбуди извън тези, свързани със служебното му положение и с изпълнение на задълженията му по охрана на държавната граница”, се посочва в официалното съобщение на прокуратурата.

Постановлението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас в 7 дневен срок и ще бъде изпратено на наследниците на пострадалия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *