Издъхна раненият в престрелката с полицаи в заложната къща

Единият от установените извършители на грабежа, който бе прострелян по-рано днес в отговор на стрелба срещу полицейски служители, малко по-късно е починал. Двама маскирани и въоръжени нахлуха в заложна къща на бул. „Ломско шосе” в столицата посред бял ден и я обраха. Собственичката на заложната къща разказа, че мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. Момчето, което е било на смяна, е било шокирано и не е можело по никакъв начин да реагира. То не е пострадало. Не се знае още точно какво е било откраднато, съобщава БГНЕС. 

Районът е отцепен от полиция. Очаква се да пристигне следовател на мястото. Сигналът за въоръжения грабеж е получен около 14.30 ч.

От МВР съобщиха, че след преследване, предприето от служители на СДВР, е задържан един от заподозрените за извършения по-рано днес въоръжен грабеж на бул. „Ломско шосе“. По време на преследването, в кв. „Разсадника“, той е стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Това е наложило полицейските служители да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и задържан.

По първоначална информация, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила. Малко по-късно мъжът е починал, съобщиха още от МВР.

Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди. Хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *