АПЕТИТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В БЛАГОЕВГРАД! Търсят автомонтьори със заплата 2000 лв.

120 работни места обявиха 19 представители на фирми от различни сектори на специализирана младежка трудова борса. Обявените от работодателите на днешната борса места са в сферата на търговията и услугите, хотелиерство и ресторантьорство, машинни оператори, строителство. „Анализите показват, че около 80% от обявените свободни работни места на подобен род мероприятия след това се заемат“, сподели Станислава Поповска, директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград.

В началото на срещата работодателите представиха дейността на фирмите си, предлаганите позиции, изискванията си, след което потенциалните работници можеха да получат допълнителни разяснения.

Голям интерес сред присътващите над 100 младежи предизвика възможността да станат професионални войници. Началникът на Военно окръжие – Благоевград подп. Петър Митев разясни, че кандидатстващите за войници, без значение мъже или жени, трябва да са на възраст до 32 години, да са физически и психически здрави, за което се минават пълни медицински изледвания във ВМА, а основната заплата на редник започва от 620 лв. Освен това Българската армия търси и кандидати за резерва на възраст до 50 г. Одобрените могат да подпишат договор за служба като резервисти, срещу който ще получават по 610 лв. годишно и ще бъдат ангажирани от Българска армия не повече от 15 дни в годината, като те им се заплащат допълнително.

Чувайки предлаганите условия, безработните Величка Георгиева и Ивайла Вълчева решиха да си подадат документите. „Завършила съм социална пеадгогика, но никога не съм работила по специалността си. Занимавала съм се доброволно с деца със СОП, но основно се трудих в шивашки цехове. Много ми хареса идеята да стана военен от резерва. Даже и да започна някъде работа, може да си взема отпуска и да отида на служба за 15 дни“, сподели 42-годишната Величка.

Приятелката й, 23-годишната Ивайла, разказа, че изкарала курс за бармани и сервитьори към Бюрото по труда, няма трудов стаж и затова също много й допада идеята да намери място сред резерва на въоръжените ни сили.

В борсата участие взеха фирми с дейност в сферата на търговията, услугите, стротелството и др. Представител на фирма за изграждане на ел. съоръжения, кабели и вътрешни ел. инсталации разказа, че търсят кандидати до 29-годишна възраст за монтажисти, техници, монтьори, шлосери, кофражисти, но трудно намирали желаещи.

Фирма в далекосъобщенията предложи 12 работни места за мениджър мрежи, специалист интернет поддръжка и общи работници. Досега не са си намирали хора от трудова борса, въпреки че не за първи път присъстват.

„Търсим монтьори, автобояджии и автотенекеджии. Обикновено при нас идват хора, които не са учили за това. Ние съответно ги обучаваме и предлагаме много добри условия. Парите зависят от обема на работата. Заплащането е на заработка и може да достигне до 1000-2000 лв.”, обявиха собствениците на фирма, специализирана в сферата на автомобилите. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *