Управителка на общинска счетоводна къща хвърля оставка заради скандал

Управителката на общинската счетоводна къща в Дупница подава молба за напускане и обявява общинското дружество в несъстоятелност.

Вчера Иванка Терзийска излезе нервна от сградата на общината. Пред кметовете на села от общината тя заяви категорично: „В понеделник давам молба за напускане. Току-що ми казаха в общината, че Юндомът, Центърът за настаняване и социалната кухня минават към общината за счетоводно обслужване. Счетоводната къща остана почти без клиенти. Останаха само училищата. След като подам молбата за напускане, ще обявя счетоводната къща в ликвидация“, категорична е Иванка Терзийска.

Както вестник „Струма“ писа, от началото на юни всички детски градини в община Дупница преминаха на счетоводно обслужване към общината. Причината за тази промяна е разразилият се скандал с неотчетените 70 000 лв. от домакинката на детска градина в с. Бистрица, община Дупница, Даниела Манева за което вестник „Струма“ писа. Парите са от невнесени такси за детска градина на децата през последните пет години. По случая се водят следствени действия в момента. Преди около месец гръмна друг сканадал в детска ясла „Пролет“. Директорката Елка Даскалова е надвишила с 60 000 лв. делегирания бюджет на детското заведение, за което даде писмени обяснения пред кмета на общината Методи Чимев. След като Юндомът, ЦНСТ и Социален патронаж минават на финансово обслужване от общината, в счетоводната къща остават само училищата. Средно месечно те плащат по 800 лв. на счетоводната къща за счетоводно обслужване, което е недостатъчно за издръжка на общинското предприятие. Когато загуби обслужването на детските градини, Иванка Терзийска съкрати 4-ма от осемте служители в общинското дружество. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *