Кой учи децата ни! Учителка полудя в час, директорката я уволни

Преподавателка от Враца е уволнена заради лошото психическо състояние, в което се е намирала, пише BulNews.bg.
Странната случка се разиграла в СОУ „Никола Войводов“ във Враца в края на миналия месец. Изненадващо една от учителките започнала да се държи странно по време на учебни занятия и да говори нелогични неща. Поради етични съображения на медията ще запазим името на преподавателя в тайна.
Промененото й поведение мигновено направило впечатление, защото не само учителите, но и учениците я имали за голям професионалист, който си разбира от работата. В рамките на няколко часа учителката успяла да се скара със своя колежка, да реагира неадекватно пред учениците си и да накара друга колежка да се събуе пред класната стая и чак тогава да влезе. За странното й поведение веднага била уведомена директорката на училището Галина Витанова, пред която дори се разиграла една от неадекватните реакции от страна на учителката. Витанова предприела незабавни мерки и помолила учителката да си подаде молбата за напускане. Така още същия ден преподавателката вече била махната от школото, заради безопасността на учениците. Тя била назначена в училището по заместване със срочен договор, който изтичал след 2 седмици.
„Има уволнена учителка! В даден момент нещо се случи с психиката й. Започна да прави разни странни изказвания и още същия ден беше помолена да си подаде молбата за напускане. Странностите бяха от порядъка на това, че една друга учителка искала да влезе в класната стая и тя й казала „събуй се и влез“, което говори, че има проблем с психиката, че нещо се случва. На оперативка също влезе в странен и неразбираем конфликт с друга колежка, следобед беше се държала странно с учениците и това им беше направило впечатление. При което, те ме извикаха и ми сигнализираха, че нещо става с нея. Всичко започна и приключи за един ден, през останалото време беше перфектна. В този ден имаше много сериозни странности в поведението, които силно ме притесниха, незнаех какво може да се случи“, разказа Витанова. Въпросният ден тя преподавала в 7-ми клас. След случилото се учителката е ходила на лекар, а колегите й поддържат контакт с нея и се интересуват от състоянието й и споделят, че сега е в по-добро състояние.
Директорката допълва, че преподавателката е много интелигентна жена, говори английски, френски и арабски, много хубаво и увлекателно преподавала на учениците. По думите й е млад и качествен човек, който имал проблем, но точно в този ден видимо не била добре с психиката.   

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *