Продуцентите на фолкзвезди братя Касъмови поеха организацията на „Пирин фолк” – Сандански

Фестивалът за авторска македонска песен „Пирин фолк” – Сандански вече има нов организатор. За тазгодишното XXIV издание община Сандански покани фирмата на братята продуценти Ненчо и Денис Касъмови да се заеме с цялостната организация на престижния международен форум.

„Пирин фолк“ като фестивал на балканското фолклорно творчество е събрал в себе си едни от най-красивите македонски песни. Тази година решихме да разкрием магията на традициите, създадени през всички години, по един нов, съвременен начин, отговарящ на очакванията на публиката. Убеден съм, че посоката, която следваме – да пазим нашите традиции, но и да ги развиваме и показваме по нов, съвременен начин, е успешна. Ние ще продължим да бъдем стъпало нагоре за всеки млад талант, но искрата на авторската македонска песен ще „пали“ и пълни Летния театър, събиращ цяла България под вековните си борове“ – каза кметът на община Сандански Кирил Котев.

 „Поканата да станем организатор на фестивала „Пирин фолк” – Сандански дойде лично от кмета Кирил Котев и за нас това беше голяма чест и признание. Приехме без колебание”,  заяви Ненчо Касъмов.

 „Пирин фолк” – Сандански за пръв път ще се проведе през месец август – последният уикенд от месеца. На 27 и 28 август Сандански ще стане средище на изпълнители, автори, фолклорни авторитети, любители и ценители на фолклорната музика и традиции от Пиринския край. Слоганът на тазгодишното издание е „Магията на традициите”!

Другата новост е, че за пръв път двата конкурса, провеждащи се в рамките на фестивала, ще се проведат в една и съща фестивална вечер. Конкурсът за изпълнителско изкуство и конкурсът за авторска македонска песен на фолклорна основа ще са на 27 август от 20,30 ч., а на 28 август от 20,30 ч. ще е гала вечерта на лауреатите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *