МЕТЛИТЕ ИМАТ МАГИЧЕСКИ СПОСОБНОСТИ! Но ако видите да се случи това – МНОГО ЛОШО!

В сферата на магическото метлата най-често се свързва с вещиците. Според легендите те използвали именно метлите като средство за летене. Този предмет наистина притежава мощни магически свойства. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе основна роля при защитата му.

 Метла има във всеки дом. Според вярванията, когато тя започне да се разпада, трябва веднага да я изхвърлите. Ако не го направите, ви грозят семейни конфликти и проблеми. Тя се изхвърля надалеч, за да не привлече болести, беди и нещастия. Не трябва да се гори, защото ще ви нападнат бълхи, дървеници или други дребни гадини. Ако не искате да се разделяте със старата метла, то я сложете в обора, бараката или друга стопанска постройка в двора. Така ще запазите и добрия дух-пазител на дома.

Новата метла не трябва да се носи директно в къщата. Това може да доведе до неприятности. Преди това с нея трябва да пометете в близост до мястото, откъдето сте я купили. Пожелайте си нещо, свързано със семейството. Ако не сте прекалено алчни, то ще се изпълни.

С метлата са свързани и много поличби. Ако се разпадне неочаквано, то ви очакват изненади. Когато ? се повреди дръжката, чакайте гости. За да спре да плаче бебето нощем пък, домът се премита с нова метла.

Заметеш ли момък, момите няма да го харесват. Ако мома прескочи метлата пък, то ще роди трудно. С метла били галени овошките, за да дадат обилна реколта. Децата в миналото пък още на прага били тупани с метлата, за да излязат от тях бесовете.

За да дойде благополучието и във вашия дом, е добре от време на време да давате почивка на прахосмукачката и да метете с метла. Винаги се мете в посока към прага, но не се изхвърля директно през него.

Боклукът се събира на купчинка, но не се изхвърля веднага. Зад метлата върви домашният дух, който е притеснен от почистването. Ако изхвърлите събраната купчинка, рискувате да се отървете и от него. Поради това е добре да изчакате половин час, докато духчето се успокои и се премести на друго място в дома, пише Пик.

Метлата е сред предметите в къщата, които имат силата да го защитават от всичко негативно. За да предпазите дома си от злото, ще са ви нужни нова метла и две нови шевни игли. Те се свързват на кръст и се пъхат в метлата. Тя се поставя на входа на дома с дръжката надолу. По този начин тя разпръсква негативната енергия и не ? позволява да влезе в къщата.

Когато имате кошмари, на помощ отново идва метлата. За да ги прогоните, е нужно с малка сувенирна метла да заметете малко пода. В нея забодете кръст от шевни игли и я поставете над леглото. Това със сигурност ще прогони кошмарите надалеч.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *