Митьо Очите се спасява в Израел!

Внезапното изнасяне на Димитър Желязков Очите от реанимацията на МБАЛ-Бургас към столицата в понеделник около 22:00 ч. е свързано с действия на негови хора да го изкарат извън страната. Това съобщи отлично осведомен източник, пише „Флагман“. Очите се нуждае от изследване, което да бъде изпратено в израелска клиника за мнение дали може да се предприеме животоспасяваща операция.

Става дума за ендоскоп със специфични характеристики, който да установи до каква степен лезиите по левия уретер са довели до разпад на тъканите и може ли да се направи пластика на разкъсаните органи в малкия таз. Левият уретер пропуска урина, която трови организма. Пикочният мехур на боса беше пръснат от куршум във фаталната нощ на 8-ми юни. В България няма лекарски екип, който да е компетентен да извърши операция, от каквато се нуждае Очите.

Консилиум от лекари, събрани в МБАЛ-Бургас в понеделник следобед, е излязъл с мнение, че надежда могат да дадат само в специализирана израелска клиника. Затова са и предприети светкавичните действия за пътуване към столицата, където да подготвят папката с изследвания, за да бъде пратен диск от нея в Израел. В крайна сметка 3 болници отказаха да приемат Очите и да извършат такова изследване с ендоскоп, като към момента Очите се намира в частна болница в София.

Там няма да се извърши нищо повече по стабилизиране на състоянието му, освен да се продължи терапията със скъпоструващи медикаменти, предписани в реанимацията на МБАЛ-Бургас. „Най-големият проблем е, пациентът не е транспортабилен и дори да получат гаранции за успех от лечение в Израел, полетът може да се окаже фатален”, коментира специалист по урология, който е прегледал Очите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *