От 1 до 7 юли Банско е театър

Наричат го магия, място, където само за два часа човекът сам може да стане творец. Между 1 и 7 юли планинския курорт е домакин на Летните театрални празници „На публиката с любов”. Четири от най-добрите постановки в театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище „Никола Вапцаров”.

Стартът беше даден с постановката на Театър „Българска армия”- „Колко е важно да бъдеш сериозен”. Тя проследява историята на Джон Уърдинг, провинциален мирови съдия, който за да се измъкне от отговорности възприема фалшива самоличност. В низ от комични моменти и парадоксални ситуации, артистите Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Веселин Ранков, Пламена Гетова, Анастасия Ингилизова, Гергана Данданова, Георги Къркеланов и Александър Дойнов, доведоха препълнения салон до сълзи от смях и заслужено получиха своите искрени и бурни овации на финала.

Изпълнена за пръв път в театър „Сейнт Джеймс“ в Лондон през 1895 г., пиесата се играе вече 14 години под режисурата на Красимир Спасов. „Колко е важно да бъдеш сериозен” получава най-много адаптации от всички пиеси на Уайлд. До стогодишнината от първата премиера, журналистът Марк Лосън я описва като„втората най-добре позната и цитирана английска творба след Хамлет”. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *