Футболист на „Касъмпаша“ дойде на Рилци да гледа головото шоу на орлетата, Ст. Костов се отпуши

Футболистът на турския „Касъмпаша“ Страхил Попов дойде на базата в Рилци да гледа головото шоу 3:2 на орлетата с втородивизионния „Созопол“. Националният защитник отмаря в родния Благоевград за предстоящия сезон в суперлигата на югоизточната ни съседка и се възползва от възможността да види нивото на отбора, на който неговият баща Венко Попов е шеф.

За радост на феновете и на спортно-техническия щаб, завърналият се у дома Станислав Костов остави зад гърба си фрапиращите пропуски във встъпителната проверка със „Славия“. Талантливият младок се отпуши с майсторски гол в 65-та мин., с който даде успокоителна преднина на пиринци и на практика подпечата първата победа в предсезонната подготовка. Костов пое топката около 23-ия метър в подстъпите към наказателното поле, извъртя се и я прати с мощен изстрел под сглобката в обратния на вратаря ъгъл.

Друг възвращенец – Владислав Златинов, показа, че не е забравил как се вкарва въпреки пропиления отминал сезон в състава на „Локомотив“ /Мз/. Синът на санданския Кройф Христо Златинов откри в 9-та мин. от фаул с помощта на рикошет в играч от стената, а в 38-та мин. отново простреля мрежата с шут под напречната греда, изведен зад защитата на удобна стрелкова позиция с ювелирен пас от Димитър Благов. Между двете попадения на санданското острие за гостите вкара в 26-та мин. игралият през пролетта в „Септември“ /Сим/ Деян Христов. В края загубата на созополци направи по-почетна Стоян Мантаров. Няколко ненужно остри влизания на съперниците по чудо не доведоха до нежелани контузии.

Пиринският наставник Стефан Генов експериментира в защитната формация с Илия Карапетров вдясно, пред него по крилото действаше младият Васил Божинов. В центъра на отбраната беше познатата двойка Румен Сандев и Стилян Николов, който остана на терена и за втората част. Новият Тодор Гочев застана на левия фланг в последен опит да си осигури договор. В средата в ролите на плеймейкър и разбивач се редуваха Антон Костадинов и Тодор Траянов. Зад Златинов от втора позиция трябваше да атакува Християн Казаков, но играта му очевидно не спореше.

На почивката 9 от титулярите бяха заменени. Александър Башлиев и Юли Попев заеха позициите си на десния и на левия бек, Костадин Ничев влезе вместо Сандев, в халфовата линия се появи Манол Чапов, а в предни позиции отбраната на созополци тормозеха 17-годишният Петър Христов, с две лета по-възрастният Кирил Грозданов, Тони Тасев и Ст. Костов. В 57-та мин. Красимир Костов отстъпи мястото си в рамката на Веселин Ганев.

ОФК „ПИРИН“: Кр. Костов, Карапетров, Сандев, Гочев, Николов, Костадинов, Божинов, Траянов, Златинов, Казаков, Благов /46-Башлиев, Ничев, Попев, Чапов, Тасев, Грозданов, Ст. Костов, Грозданов, П Христов, 57-В. Ганев/.

„СОЗОПОЛ“: Теменлиев, Янчев, Делчев, Мантаров, Хашев, Мустафа, Баев, Идризов, Д. Христов, Хаджиев, Радев /П. Ганев, Каймакански, Иванов, Тафраджийски, Петалски, Стоянов/.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *