Паника в бившия завод за пластмаси в Белица! Изхвърлен фас запали цех за пелети

Пожар в бившия завод за пластмаси в Белица вдигна на крак огнеборците от РСПБЗН – Разлог вчера. Заради първоначалния сигнал, който е бил за огромен и бързо разрастващ се пожар в работещ и пълен с работници цех за пелети, на място са изпратени три пожарни автомобила и две линейки. Пожарът е локализиран бързо и няма пострадали хора.

Огънят пламнал около 10:30 часа в цех за производство на пелети на Иван Мраценков от Белица. Стихията тръгнала от склад, където се съхранявали картонени опаковки, огънят е забелязан от работниците, които незабавно подали сигнал. Пламъците се разраснали много бързо, паника и страх обхванала служителите в цеха, които излезли навън, бързо се окопитили и започнали да гасят. На помощ се притекли и работници от съседните цехове, които също се включили в гасенето с пожарогасители. След пристигането на пожарните екипи огънят е локализиран напълно.

„Чист късмет, че пожарът лумна през деня, когато имаше хора. Пламъците бяха огромни. Ако беше станало през нощта, щеше да изгори всичко”, коментираха служители.

Бързата реакция на работниците и пожарникарите е предотвратила огънят да обхване и съседния склад, който е бил пълен с огромно количество палети с готова продукция, пред склада пък имало складиран дървен материал.

По първоначална информация причината за пожара е човешка небрежност – изхвърлен фас от цигара или незагасена клечка от кибрит в близост до картонените опаковки. Изключва се огънят да е причинен от късо съединение, тъй като в помещението няма електрическо захранване. Стойността на нанесените щети е в процес на установяване, по първоначални данни те са минимални.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *