Граничен полицай от Петрич уби състудентка при катастрофа в дефилето, получи условна присъда

Млад граничен полицай получи условно наказание за катастрофа в Кресненското дефиле, при която загина негова състудентка.

Нещастният инцидент стана на 1 февруари миналата година, когато лек автомобил „Ситроен Саксо“, управляван от 29-годишния петричанин Лазар Йовчев, се преобърна при опит да избегне падащи камъни. Возещата се в автомобила Димитрина Гайдова, на 37 години, загина на място, шофьорът и другата спътничка, возеща се на задната седалка, получиха леки травми.

Тримата се връщали от лекции в ЮЗУ, където учели задочно „Право“. Загиналата жена работила като секретар на нотариус Д. Хаджиева от Сандански.

Лазар Йовчев, който работи в ГПУ – Златарево, бе признат за виновен, че при управлението не е упражнил непрекъснат контрол и при създалата се ситуация завъртял рязко волана, автомобилът занесъл и се преобърнал, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на 37-годишната жена. Окръжният съдия Татяна Андова го осъди на 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и отне за 2 години свидетелството му за правоуправление. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *