БИТКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ! Натискат П. Кьосев за още съкращения в театъра

Екипът на благоевградския театър се прости с обичайната допреди година голяма лятна ваканция и получи разпределението за три нови спектакъла, чиито репетиции започнаха. Директорът на театъра Петър Кьосев въпреки здравословен проблем, заради който всяка сутрин тича първо в болницата за манипулации, даде пример и вместо да опита да се скатае, на работен обяд с режисьора Коста Бандутов изкоментира работата му по обещаните преди няколко месеца два нови спектакъла – мюзикъл за деца и големи „Бременските музиканти“ и английска пиеса с работно заглавия „Секс, лъжи и още нещо“.

„От днес имаме млада и много амбициозна режисьорка от Плевен – Маргарита Мачова, завършила е миналата година НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков – съобщи новината директорът П. Кьосев. – Препоръчаха ми я като много амбициозен и талантлив млад човек, аз самият я „разузнах“ и вярвам, че тя ще е голямото ни попадение”, разкри той.

Натоварил я да направи българска класика. „Поставяме уникалното произведение на Антон Страшимиров „Вампир“, с което искам да припомним на младите, а и на по-възрастните историята ни”, призна театралният шеф.

Почти готови за новия театрален сезон наесен са още два спектакъла – „Момче и вятър“ и възстановеният „Големите момичета не плачат“. Юли месец със сигурност ще е работен за екипа на ДТ „Н. Вапцаров“, който от началото на годината е под непрекъснат стрес заради заплаха от закриване, но успя да се стабилизира през пролетта с много работа и представления из целия регион.

Министерство на културата обяви конкурс за директорския пост в благоевградския храм на Мелпомена, срокът за подаване на документи за участие изтече в началото на май, но едва преди дни бяха обявени допуснатите да участват в него. Конкуренцията ще е между настоящия директор П. Кьосев, режисьора Александър Галперин, актьора и бивш зам. директор Атанас Чопов и  актьора Владлен Александров. Не е допуснат до надпреварата актьорът  Емил Емилов, който бе основател, директор и художествен ръководител на Нов драматичен театър, но от Министерство на културата не са обявили мотивите за отстраняването му. Не се знае още и кога ще се насрочи конкурсът, според обявата това трябва да стане до 24 септември.

Петър Кьосев бе категоричен, че не мисли за конкурса, а за стабилизирането на институцията и за програмата, която да донесе приходи през новия сезон. Той призна, че повече го притеснява министерският натиск за още съкращения и свиване на екипа от сегашните 50 души на 45.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *