ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Петокласникът от Корница се удавил докато лови риба, въдицата му се закачила 4 м навътре в язовира

12-годишното момче от гоцеделчевското село Корница се е удавило в язовир за напояване. Предполага се, че трагедията е станала, докато завършилият пети клас е ловял риба, пише petel.bg.

Както struma.bg писа, Мухарем Иса излязъл вчера следобед от дома си и вечерта не се прибрал. Близките му сигнализирали в полицията, че детето го няма. Веднага е започнало издирването.

Първоначалната информация била, че то е забелязано в съседно село. Хора от Корница са тръгнали да го търсят там. Друга група пък обиколили язовирите и водоемите наоколо.
 
По обяд на брега на язовир „Явор“ забелязали дрехи и въдица. Майката е потвърдила, че това са дрехи на детето й. Веднага е извикан спасителен екип и момченцето е открито удавено съвсем близо до брега, на около 4 метра навътре. Предполага се, че въдицата му се е закачила и той е влязъл, за да я откачи.
 
Разпитват се негови приятели, за да се разбере дали е бил сам или с други хора на риболов.
 
Бащата на момчето работи в Германия. Веднага е уведомен за трагедията и е тръгнал да се прибира. Семейството има още 5 деца.
  
Водоемът, в който се е удавило детето, се намира между селата Лъжница и Корница, Община Гоце Делчев. За инцидента е уведомена прокуратурата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *