Вижте кой е новият директор на НОИ – Благоевград

Прогнозата на вестник „Струма“ се сбъдна – заместник-председателят на ОбС в Благоевград Илиян Георгиев е новият директор на Териториалното поделение на НОИ.

Според обявените вчера окончателни резултати от проведения конкурс за мястото Георгиев го печели с резултат от 50,99 точки – сбор от представянето му на теста, практическия изпит и интервюто, на което се яви миналия вторник.

Втори след него с 45,90 точки се нарежда другият финалист – бившият заместник областен управител и настоящ главен секретар на РЗИ – Благоевград Димитър Димитров.

На трето и четвърто място – само по оценките от теста, се нареждат бившата шефка на НОИ Антоанета Станишева и ексбанкерката Елка Апостолова – с по 28 точки, които не им стигнаха да минат на следващото ниво от надпреварата. Последна с 26 точки е бившата главна счетоводителка на Онкодиспансера Нина Марчева.

Новият директор на НОИ – Благоевград е възпитаник на бившия Икономически техникум в Благоевград и има магистърска степен по финанси от Великотърновски университет. Има 17 г. стаж в големи компании като регионален мениджър и търговски директор, но в момента върти онлайн търговия с авточасти. Миналата година Георгиев се нареди на четвърто място по номинации за влизане в листата на ГЕРБ за общински съветници – за него гласуваха 254 от общо 370 делегати на събранието, което излъчи кандидатите си за участие в местната власт. На самите избори Георгиев беше доста назад в листата, но преференциалният вот го издърпа от 19-ото място, отредено му от съпартийците, и го вкара в местния Общински съвет, където в момента кара първи съветнически мандат.

Най-вероятно новият директор Илиян Георгиев ще бъде представен на близо 90-членния екип в НОИ – Благоевград още тази седмица.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *