Не тровете децата си с Нутела!

Рекламата за Нутела е мащабна, но и подвеждаща. Хората вярват, че това е здравословен продукт, но никой не знае, че в течния шоколад се съдържат 4 ГМО съставки и други вредни вещества. За да разруши здравето ви, е нужно само една от генномодифицираните съставки, съобщава „Готвач.бг“. Нутела има в почти всеки дом. Тръбят, че е здравословна, освобождава хормона на щастието и хората се радват на тази вкусотия. Лешниците в крема са с високо съдържание на витамин Е, магнезий и мастни киселини. Обезмасленото мляко се предлага като здравословна храна за зъби и кости.

Всяко дете се радва на филия, намазана с Нутела и лакомо си хапва.

Но да видим какво точно съдържа подобен шоколад. Първо, това е рафинирана захар – има я до 21 грама на 2 супени лъжици, а това е равно на един шоколад, но страшното е, че захарта не е истинска, а е от генетично модифицирано захарно цвекло. Така продуктът става по-евтин, а компаниите са на печалба.

Захарното цвекло е пълно с химикали и пестициди. Тази захар е невротоксична, унищожава мозъчните клетки.

Нутела е 55 % рафинирана захар. Това прави децата хиперактивни, води и до депресия, аутизъм и тревожност.

Втората съставка е палмовото масло. Ако се употребява в малки количества, е добре, но често с него се прекалява. Когато се произвежда чрез хидрогениране, води до затлъстяване при децата и до метаболитни нарушения.

Трети ГМО продукт е соята. В западните страни тя се произвежда чрез ГМО и се консумира в големи количества. Нутела съдържа соев лецитин, емулгатори и е опасна за здравето на детето ви. Потиска дейността на щитовидната жлеза, води и до рак на гърдата.

Соевия лецетин е вторичен продукт получен от соевото олио. Цялото количество соя в течния шоколад е с ГМО, а с нея се хранят и животните.

Обезмасленото мляко в Нутела също е пълно с вредни съставки. Млякото не е от крави, свободно пасящи по зелени ливади, а е от животни, хранени със вредни вещества катоантибиотици и други подобни. Така се влошава и качеството на продукта.

И запомнете – опасно е да се консумира течен шоколад в големи количества. Изводи всеки да си направи сам, но не разрешавайте на децата си да ядат неограничено количество Нутела, за да бъдат здрави.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *