Ученичка от Петрич спечели короната на „Мис Модел на България“, наесен заминава на световния конкурс в Китай

Единадесетокласничката от Петрич Камелия Димитрова спечели короната „Мис Модел на България 2016“ на националния конкурс „Мис Свят – България“, който се проведе в София. 17 красавици от цялата страна си оспорваха титлите пред пълна зала, но последната дума имаше журито – проф. Любомир Стойков, художникът Ставри Калинов и президентът на „БГ Моделс“ Веселина Ангелова, която специално за събитието пристигна от Италия с двете корони за победителките.
„Като чух името си, не знаех как да реагирам, беше толкова неочаквано!“, призна Камелия Димитрова. Приятелката й Антонина, с която от няколко години ходят заедно на рисуване, я записала за кастинга. „От Фейсбук разбрала за конкурса и ми предложи да участвам, тя изпрати снимките ми за кастинга и бях изненадана, когато ми се обадиха, че съм сред одобрените момичета“, разказа победителката. „Не казах на никого, защото никога не съм се занимавала с това и се притеснявах“, призна Камелия. „Само семейството ми знаеше, родителите ми ме подкрепиха: „Защо не?! Опитай!“, и така преминах още 2 кастинга, преди да стигна до финалната група. Отидох да се забавлявам, да видя как е, без каквито и да е претенции.
Преди конкурса момичетата коментираха помежду си, че се знае кои ще са победителките, и цитираха няколко имена, естествено, не моето. Бях разочарована, че всичко е нагласено, и, честно казано, няколко часа преди да излезем на сцената смятах да си тръгна, защото не виждах смисъл да съм фигурантка. Семейството ми обаче щеше да е сред публиката и вероятно това ме спря“, искрена е Камелия.
Оказало се, че петричката агитка не била сама в подкрепа на Камелия, когато президентката на „БГ Моделс“ Веси Ангелова излязла да обяви победителката, залата гръмнала в аплодисменти, като чула името на избраната.
„В Италия подготвяме новия есенен сезон на „Milano fashion week“ и затова пристигнах в България в деня на конкурса. Носех короните и за първи път вино от новата реколта на „Просеко Казанова“, което бе специално съпътстващо събитие на конкурса. Не познавах момичетата, нито бях видяла някоя от участничките“, поясни дамата в журито.
Първата претендентка, която видяла на стълбите, била Камелия. Впечатлила я с естествената стойка и с необичайна за подобно участие скромност. „Когато момичетата излязоха на сцената, се уверих, че не съм се излъгала, Камелия излъчваше спокойствие, има осанка и без да се е занимавала с моделство, има грация и лекота в движенията, за мен тя е истинско попадение!“, сподели шефката на „БГ Моделс“.
Големият подарък за Камелия от конкурса е участие в „Мис Модел на света“, който традиционно се провежда в Китай и тази година ще е от 17 октомври до 7 ноември. В журито за 7-ми път ще е и Веси Ангелова. Преди това през септември ще дефилира в Италия на „Milano fashion week“ .
„Не се притеснявам за училище, ще се справя, матурите са чак през май, така че ще имам време да се подготвя и за тях“, споделя Камелия и признава, че не пази диети, освен с рисуване се занимава и с народни танци.
Родителите й работят в обувна фабрика в Петрич, от село Габрене са и летните ваканции Камелия и брат й обикновено прекарвали на село. За да не бездейства, преди 6-7 години се записала в състава на „Гайтан“ на село Първомай. Мечтите й са свързани с модата, но в областта на дизайна. „И двете с Антонина рисуваме, но тя е много по-добра от мен, сигурна съм, че ще стане голям художник, а за това, че ме записа за конкурса, ще съм й благодарна цял живот“, призна новата „Мис Модел на България“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *