Лятна академия за деца организира община Благоевград

Община Благоевград отново организира Лятна академия за деца. Тя ще бъде в рамките на пет дни, от 18 до 22 юли, в Градската художествена галерия. В рамките на инициативата малчуганите ще имат възможност да се запознаят с различните техники на изкуството.  Академията е подходяща за деца на възраст между 8 и 14 години. Мероприятията  ще се провеждат от 10:00 до 12:30 ч. в различните зали на галерията.  Организаторите са подготвили различна тематика за отделните дни от академията.

Школата стартира на 18 юли. Първият ден ще  обхване заниманието с мозайка, а през втория, децата ще се докоснат до стъклописа. На 20 юли те ще се запознаят с восъка – батика. В тазгодишната академия ще бъде акцентирано и върху графичните техники и отпечатването. В последният ден децата могат да се докоснат до една от най-приятните и разпространени форми на рисуване в тяхната възраст – рисуването с ръце.

Всяко дете на възраст от 8 до 14 години може да се запише да участва в школата. Записването става на място в Градската художествена галерия ул. „Крали Марко 8“ или на телефони 0897 015 979 /Десислава Анакиева/ и 0897 015 980 /Зоя Тимчева/. Крайния срок на записване е 08.07.2016г. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *