Т. Илиева и К. Гогов: Повече от 20 г. продаваме балони в центъра на Благоевград, закъсняхме с две вноски по 8.60 лв. и от общината ни прекратиха договора

Уважаема редакция,
Казваме се Таня Илиева и Кирил Гогов. Повече от 20 години продаваме балони в центъра на Благоевград. Всяка година общината ни подновява договора, плащаме наем от 8.60 лв. за 1 кв.м, където продаваме стоката си. На 7 януари т.г. отново сключихме едногодишен договор. Закъсняхме с плащането на наема за месеците март и април, просто се отнесохме, на всеки може да се случи. През месец май внесохме трите вноски /за март, април и май/. Отивайки да си платим за юни, с изненада установихме, че договорът ни е прекратен, защото не сме си плащали редовно. Останахме като попарени, вярно е, че закъсняхме с две вноски, но не беше умишлено, платихме ги през май. Имало е и други случаи през годините, когато сме плащали по 7 наема накуп и не е имало проблем, а сега за два месеца закъснение на практика оставаме без препитание.
Щом разбрахме, че договорът ни е прекратен, отидохме при г-жа Златкова в стая 320. Тя ни посъветва да се обърнем към зам. кмета Янко Янков. Записахме си час при секретарката му и вече 1 месец чакаме да се срещнем с него.
Чувстваме се дискриминирани и отхвърлени, затова искаме да попитаме общинското ръководство от страниците на вестник „Струма“: Защо договорът ни беше прекратен, без да получим едноседмично предизвестие, както е посочено в него? На кого толкова пречим, че искат да изгонят и да спрат единствените ни средства за препитание? Ние сме почтени и трудолюбиви, изкарваме си прехраната с честен труд, можете да питате хората, целият град ни познава. Имаме трима синове, три снахи и три внучета, които също разчитат на изкараните от нас пари. Кое е по-добре – да седнем с внучетата на улицата да просим или да си изкарваме прехраната с честен труд, както досега?
Т. ИЛИЕВА и К. ГОГОВ,
Благоевград

Общинската администрация: Заради неплатен за 3 месеца наем и куп нарушения прекратихме договорните отношения с търговците

„Относно прекратен договор за ползване на открита площ, намираща се пред централния офис на ДСК в Благоевград, с търговска цел – продаване на балони, бихме искали да Ви уведомим, че договорните отношения са преустановени заради неплатен наем от страна на наемателя за срок от 3 месеца“, съобщиха от Общинската администрация в Благоевград и допълниха:
„Освен че наемателят не прави предвидените вноски по договор в срок, същият многократно превишава правата си, заемайки в пъти по-голяма площ от предвидената в договора, продавайки освен балони и захарни изделия. Заемането на по-голяма площ и изнасянето в средата на пешеходната зона респективно възпрепятства свободното движение на пешеходци, както и на автомобили със специален режим.
На база горепосочените факти договорът за ползване на открита площ е прекратен“, заявиха от Общинската администрация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *