Селски кмет си отдъхна: Намери се кой да пее на събора на Илинден за 1500 лв., пращат му две певици

Две певици за събора на Илинден в дупнишкото село Джерман обеща да изпрати музикална компания, след като разбра, че кметът Ангел Цветков е станал обект на подигравки от колегите си, след като обяви, че не може да намери певица за по-малко от 5000 лв. на час, а събраните за хонорар пари били 1500 лв.

Вчера на Цветков позвънил колегата му от село Бистрица Кирил Огненски и му заявил, че всички кметове в общината са подели кампания за набиране на средства, с които да може да плати хонорара от 5000 лв. Избъзикал го, че за целта била поставена кутия в сградата на общината, своята лепта дал и кметът на Баланово Явор Митов. 

„Станах обект на подигравки с моето изявление, че водя преговори с Митко Пайнера за 1500 лв. някоя от неговите фолк певици да пее на събора на селото. Телефонът ми загря от зевзеци. Обадиха ми се от друга фирма и ми заявиха, че щом съм станал обект на закачки, ще ми изпратят две певици за 1500 лв. В същото време народният певец Иван Дяков ми се обади по телефона и предложи да пее заедно с дъщеря си Ивана за този хонорар. Ръководството на читалището този петък ще реши кой да пее на събора. От мен е само организацията”, заяви вчера кметът Цветков.

„По повод публикацията за мечката малинарка, която обикаля около селото, пък ми звъня представител на дружество за закрила на животните и ми изнесе лекция как жителите на селото да се държат с нея, ако я срещнат в гората. Тези два дена се видях в чудо. Не мога да работя нормално, мобилният ми телефон се скъса да звъни”, допълни Ангел Цветков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *