Далас потъна в кръв! 4-ма убити полицаи, над 10 са ранените

Четирима полицаи са убити, а други 11 са ранени в центъра на американския град Далас по време на протести. Новината за убитите служители на реда бе потвърдена от директора на полицията в града Дейвид Браун.

През последното денонощие в много големи американски градове се събраха големи групи протестиращи. Повод за недоволството им станаха двете убийства на чернокожи от полицаи.

Според Си Ен Ен стрелящият все още не е заловен. Полицията го издирва, не е известно дали е имал съучастници. Силите на реда разпространиха снимка на предполагаемия убиец, който е облечен в маскировчна тениска и носи пушка в ръката. Той е от афро-американски произход. Отцепени са няколко района на Далас. Медиите съобщават, че двама снайперисти са стреляли по полицаите. Възможно е да са пострадали и други хора.

В щата Минесота в сряда полицаи застреляха 32-годишния чернокож Филандо Кастиле. Той бе ранен с няколко изстрела на волана на колата си, след като бе спрян от пътни полицаи. В автомобила, освен Кастиле, бяха жена и дете. Кастиле почина в болница от раните си.

Инцидентът се случи скоро, след като Министерството на правосъдието в САЩ започна разследване на убийството във вторник от двама полицаи на 37-годишния чернокож Елтън Стърлинг в град Батън Руж, щата Луизиана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *