При препълнени зали завършиха Летните театрални празници на „Публиката с любов” в Банско

При препълнени зали завършиха Летните театрални празници „На публиката с любов” в Банско. С постановката на Асен Блатечки и Театрална къща „Вива Арте” – „Опасно за живота”, бе поставена точката  на изданието, което за поредна година представи най-интересното от театралния афиш. 

За своята вярна публика в Банско, Асен Блатечки, Стефан Иванов, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца и Асен Лозанов създадоха колоритни образи и въвлякоха зрителите в една напрегната, но комична житейска ситуация, в която са преплетени богатството, любовта, престъпните схеми и измами, за да се стигне до експлозия от смях.

По-рано през седмицата бе играна постановката „Брак по принуда” на Варненския драматичен театър. Два фарса по текстове на Жан Батист Молиер и режисирани от Пламен Марков – „Брак по принуда” и „Рогоносец без рога”, показаха, че хуморът, характерен за времето на Молиер, не е никак далеч от съвременния прочит на отношенията между мъжете и жените, любовта и брака. Участваха 11 актьори от различни театрални поколения: Николай Божков, Петя Янкова, Стефан Додуров, Веселина Михалкова, Валери Вълчев, Николай Кенаров, Адриан Филипов, Екатерина Георгиева, Ина Добрева, Пламен Димитров, Стоян Радев. Освен тях, принос за това светло представление имат както музиката на Петя Диманова, така и великолепните костюми на Даниела Николчова. Тъкмо те донесоха номинация ИКАР 2015 за дебют на младата художничка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *