Кандидатите за директори на 11 училища в Пиринско се явяват на писмен изпит в София на 19 юли

Кандидатите за директори на общо 11 училища в Пиринско трябва да се явят на писмен изпит в София на 19 юли. Първият етап от конкурса за длъжността директор на общински и държавни училища ще се проведе в 4 областни града – София, Плевен, Шумен и Хасково. Писменият изпит за кандидатите от София-град, София-област, Перник и Благоевград е насрочен за 11 часа в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Интервютата с издържали теста ще се проведат по график в София в периода 21-29 юли.

Припомняме, че на 2 юни бяха обявени конкурси за директори на общо 152 училища в страната, сред които и 10 в Благоевградска област. Документи са подали 479 души, като 43-ма се конкурират за ръководните постове в Пиринско. 7 човека искат да оглавят Благоевградската професионална гимназия, 6-има са кандидатите за директор на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград, 5 за ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов“, 7 за СОУ – Симитли, 6 за гимназия „П. К. Яворов” в Петрич, 6 за СОУ – Сатовча, 4 за ОУ „Братя Миладинови” в Конарско, 3 за ОУ „Св. св Кирил и Методий” в Блатска, 7 за 1 ОУ – Гоце Делчев, 5 за ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Кавракирово и 1 за ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Бабяк. С мотив, че няма придобита квалификация учител или педагогическа правоспособност, комисия, разгледала документите, не допуска до участие в конкурса Филка Манчева, кандидатът за директор на петричката гимназия „П. К. Яворов“.

На 6 юли МОН качи на сайта си списък с около 40 нормативни актове, сред които Закона за народната просвета, Закона за предучилищното и училищно образование, за обществените поръчки, Кодекса на труда, наредби и инструкции, по които кандидатите трябва да имат най-общи основни познания, необходими за изпълнение на длъжността директор. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *