Гражданския съвет на РБ номинира Гроздан Караджов и Трайчо Трайков

Депутатът Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от имената, които са номинирани за президентските избори от Гражданския съвет на Реформаторския блок, съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който е член на Гражданския съвет на формацията.

По думите му двамата номинирани са почтени и евроатлантически ориентирани хора, които са надпартийни кандидатури.

loading...


ой отбеляза, че обсъждането на номинациите ще продължи до 20 юли, след което те ще бъдат предоставени за разглеждане на Председателския съвет на Реформаторския блок, както и на Изпълнителния съвет, който следва да ги утвърди.

Според Иванов дискусията между ГЕРБ и БСП за датата на президентските избори има за цел да отвлече вниманието от имената на личностите, които ще участват в президентската надпревара.

Той прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде политик, чиято първа буква на малкото име, съвпада с първата буква на второто му име, но отказа да коментира в коя част на азбуката са буквите.

Иванов посочи, че БСП и АБВ ще се представят силно на президентските избори, ако заложат на утвърдена надпартийна кандидатура. БТА

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *