Вратар от школата на орлетата се пробва в „Пирин“ /ГД/

„Пирин“ (ГД) започна подготовка с нов треньор и амбиции да накара феновете си да забравят за миналия изключително слаб сезон. Пред около 70 привърженици събитието стартира с водосвет, отслужен от отец Николай Малечканов. Отбора изведе новоназначеният наставник Анатоли Тонов заедно с другото ново лице в щаба Атанас Устаилиев, който ще бъде негов помощник. Очаквано пролетният асистент на предишния старшия Венко Товиров – Ангел Юсев, бе в групата, които се появиха на стадиона в Гоце Делчев.

Редом с него на терена излязоха още двама вратари – миналогодишният титуляр Николай Шоколаров и 19-годишният бивш страж на юношите старша възраст на ОФК „Пирин“ Радостин Урдарски. Друго кандидат-попълнение е роденият през 1996 г. кадър на “Монтана” Михаил Михайлов, който миналата есен игра за втория тим на „Литекс“, но завърши първенството в „Светкавица“ като бек и външен халф. С идеята да създаде добра централна двойка в защита дойде анонсираният през миналата седмица Александър Георгиев от „Лудогорец“. В родния клуб се завърна и Иван Макриев, който 3 месеца се подвизаваше в “Карнобат”.

Появиха се още Димитър Гърков, чиито проби във „Вихрен“ приключиха набързо, преминалият през школите на „Банско” и ОФК „Пирин” Иван Воденичаров и опитният Радослав Моллов. За първата тренировка не се съблече Иван Спахиев, който пожела да размисли и евентуално да се раздели коректно с досегашния си клуб „Струмска слава“. С разрешение на ръководството от днес се включват Ибрахим Мехремски и Радослав Джамджиев. „Очакваме още нови момчета, с които сме разговаряли.

Продължаваме с практиката основно да залагаме на местни кадри. Ако дойде някой друг, трябва да е далеч по-добър от останалите, иначе не е рентабилно и са пари, хвърлени на вятъра. Програмата постепенно се напасва откъм контролни срещи. Целият подготвителен процес ще протече при домашни условия“, коментира А. Тонов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *