Документ поставя под съмнение квалификацията на болничния шеф Р. Тимчев

Документ, който поставя под съмнение квалификацията на управителя на общинската болница в Дупница Росен Тимчев, разбуни духовете на председателски съвет в ОбС – Дупница. От Здравната комисия представили писмо от Медицинския университет във Варна за прекъсване на студентските права на Росен Тимчев. Причината за стартиралото производство за прекъсване на обучението му е, че 2 седмици след започване на семестъра Р. Тимчев не се е записал за студент и не е платил семестриалната такса. Документът е с дата 14.05.2015 г. Любопитното е, че когато Р. Тимчев беше представен на общинските съветници като кандидат за болничен шеф, преди гласуването той да заеме поста на детронирания управител  д-р Л. Таушански, беше обявено, че Р. Тимчев е завършил едногодишен курс по здравен мениджмънт. Сега това се поставя под въпрос.

Договорът на управителя на общинската болница в Дупница изтича през месец септември. Очакваше се трудовият договор на Росен Тимчев да бъде анексиран, но на пресконференция ОбС шефът Ивайло Константинов отрече, че имал такива намерения.

„Аз съм доволен от работата на Росен Тимчев до момента. Разбрах, че се прави подписка в болницата той да остане управител. Няма нужда от нея. Договорът на Р. Тимчев изтича и ако иска, може да се яви на конкурс за поста. От ГЕРБ не сме обърнали гръб на управителя на болницата. Комисията по провеждане на конкурса ще бъде от външни хора, няма да има представител на общината, за да няма упреци този е човек на еди-кого си и затова той спечели”.

На 15 юли общинските съветници ще гласуват започване на процедура за конкурс. За поста се спрягат имената на Даниела Ильова, която в момента отговаря за административно стопанската част на болницата, АГ специалиста д-р Миков, доскорошния зам. шеф на болницата д-р Кр Бонев.

За времето, откакто е начело на общинската болница, Р. Тимчев осигури два ехографа от дарения. Наскоро собственик на автокъща в Дупница дари лек автомобил за нуждите на болницата, ремонтирани са и тоалетните в родилно отделение. Сред придобивките в общинската болница е и стая с тоалетна на тавана, която не се ползва от времето, когато в сградата се помещаваше военна болница, сега тя е превърната в стая за отдих на лекарите. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *