Майката: Не знам дали Лора е отвлечена, звъни на разни хора, на мен – не

“Дъщеря ми се е обадила по телефона на човек от Перник скоро. Това ми дава надежда, че е жива, не знам дали е отвлечена. Не мога да си обясня защо не се обажда на нас, най-близките и?”, каза майката на Лора Иванова, за която приятелят и? Мартин твърди, че е отвлечена в Гърция.

Наскоро той и сестрата Елисавета съобщиха, че 39-годишната Лора е в неизвестност от 8 септември 2015 година. Няколко месеца по-рано получила наследство от 1,5 млн. евро от възрастен грък. Тя се грижила за него, а той бил без наследници, пише „24часа“. Затова прехвърлил на нейна сметка спестяванията си, както и апартаменти, твърди Мартин от Горна Оряховица. Смята, че перничанката е отвлечена заради огромното наследство. Заплашвали я непознати, заплашвали и него, че ще го убият.

Случаят е мистериозен, а заради факта, че жената не се появява, всичко се крепи на разказ на представящия се за неин приятел Мартин.

Никой не знае какво от неговите твърдения е истина. Майката Снежана и сестрата Елисавета знаят само това, което той им е разказал.

“Категорична съм само в едно: че не зная къде е дъщеря ми. Слушам какво говори Мартин, но за мен той е непознат, не съм знаела, че е приятел на Лора. Не знам доколко да му вярвам“, казва притеснената майка.

За последно се чула с дъщеря си през август м. г. Дошла си от Гърция в Перник. Един ден отишла до София. Обадила се да каже, че ще закъснее.

“Това е последният ми разговор с нея. След като не се върна до 21 ч, позвъних на телефона и?. Мъжки глас ме попита коя съм и чувах Лора да плаче Не мога да сбъркам гласа и?”, допълва Снежана.

От миналия август до декември нямала никаква информация за Лора. Предполага, че от София тя се е върнала директно в Гърция. Преди това казвала, че се грижи за възрастен професор в Атина. Хвалела се, че той се отнася добре с нея, приемал я като дъщеря и бил много привързан към нея. Давал и? пари за дрехи, пускал я да почива. Лора се похвалила на майка си за наследството, но Снежана не и? повярвала. “Казах и? просто да си харчи парите, щом ги има. Аз цял живот съм живяла скромно с това, което изкарвам, и такива пари не ми трябват. Не знам дали въобще има такива милиони”, подозира майката.

Миналия август, когато Лора си е била в Перник, обяснила, че има приятел, който заминал за Германия.

“Знам, че е живяла с някакъв мъж от Иран или Ирак, не си спомням. Докато беше вкъщи, говореше с него по телефона на гръцки. Кога се е появил Мартин в живота и?, не знам. Аз го видях за първи път миналия декември. Намери ме в Перник, за да ми каже, че Лора е отвлечена заради наследството. Той обаче искал да я намери, защото я обичал. В същото време казваше, че част от сумата се полагала и на него, защото помагал на Лора да гледа професора”, казва Снежана. Той я успокоявал, че не търси милионите, а жената, която обича. Ако искал парите, можел да отвлече я майката, я сестрата или други роднини и да иска откуп, но нямало да го направи.

Снежана е подала жалба във Второ РУП – Перник, за изчезването на дъщеря си. Няколко пъти питала има ли резултат, но и? отговаряли, че ако се разбере нещо, ще я потърсят. Стигнала и до ГДБОП. Оттам пък я успокоили, че Лора е жива и здрава. Живее с нов мъж в Гърция, не иска да има нищо общо с българските си роднини. За майка и? това било много странно. Твърди, че няма обяснение защо дъщеря и? е казала така и дали въобще това е вярно. Иска лично да я чуе и види, за да се увери, че е добре.

Наскоро разбрала, че Лора се обадила по телефона на братовчед на първия си мъж – Иван от Перник. Това стигнало и до ушите на Мартин. Той пък от своя страна започнал да тормози Иван да му даде номера, от който Лора е звъняла. Непрекъснато му се обаждал да иска телефонния номер, но човекът, който е инвалид, обяснил, че бил скрит номер. Въпреки това Мартин не спрял да настоява, което принудило Иван да се оплаче в полицията от тормоза.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *