Топ теми

Заради скандал с любимия! 18-г. благоевградчанка се нагълта с хапчета

18-годишна благоевградчанка се натрови умишлено с лекарства и попадна в болница. Инцидентът с девойката станал вчера сутринта в дома й. Тийнейджърката изпаднала в депресия след скандал с любимия, спречкването станало дни преди дългоочаквано тържество. Тя предприела крайното решение и погълнала 12 таблетки „Хлофазолин“,  лекарство, което се използва за понижаване на артериалното налягане и забавя сърдечната честота. Майката открила сутринта дъщеря си замаяна и неконтактна. Веднага потърсила лекарска помощ. Момичето било със забавена сърдечна дейност, в конкретния случай приетата висока доза е била опасна, поясниха лекари.

Първа помощ на момичето е оказана от екип начело с д-р Стоянова в спешно отделение. За овладяване на силната интоксикация са предприети и реанимационни дейности, състоянието й е стабилизирано и животът й на този етап е вън от опасност, съобщиха от МБАЛ – Благоевград.

Това е поредният, трети случай само за месец с натровена тийнейджърка с лекарства, другите две момичета са от Якоруда и Белица. Често в тази възраст при изпадане в депресии тийнейджърите посягат към свръхдоза медикаменти. Миналата седмица пък 25-годишна майка на 5-месечно бебе от Благоевград изпадна в послеродова депресия и се натрови с аналгин и парацетамол. Тогава състоянието й бе овладяно благодарение на бързата реакция на семейството и лекарската намеса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *