Бойко Борисов: Може да има рокади в кабинета

Може и да има рокади в кабинета. За тях първо ще разбере мнозинството, а след това и вие – гражданите. Това каза премиерът Борисов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Той щял да разговаря с партньорите си от Патриотичния фрон и Реформаторския блок.

„Мисля, че като се аргументирам с това, което искам да опитимизирам като работа, те ще го приемат“, каза премиерът.

Той обяви, че предизвиква Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, призова и Радан Кънев.

Премиерът обяви, че ако ГЕРБ изгуби президентските избори, кабинетът ще си подаде оставката. Това щяло да означава, че хората нямат доверие в правителството.

Ако ГЕРБ изгуби президентските изори, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в България има ново усещане за властта, обяви Борисов.

Обяви ли се новия президент, той веднага става независим, но става и главнокомандващ, затова трябва да е много отговорен човек, каза премиерът Бойко Борисов.

Половете нямат никакво значение. Българските жени не отстъпват, дори доказаха, че са по-добри от мъжете.

Ако продължат партиите да бягат от отговорността да кажат – това е нашият кандидат. Интересно ми е как ще кажат, че са спечелили или са изгубили. После могат да се оправдават, че е бил кандидат на Гражданския съвет, каза премиерът.

„Аз мога да направя така. Отивам в БАН, и казвам, че някой професор е нашият кандидат.“

Борисов обяви, че не крият президента си и е можел да бъде съобщен още през юни.
„Всеки ден ме питат – ще ставаш ли президент, няма ли да ставаш. Ще кажем през септември.“

БСП казват, че ще търсят различен, общ кандидат. От РБ казват, че дават на Гражданския си съвет да посочи някого, ДПС си казаха заявката, патриотите – най-ясно се заявиха, че ще извадят кандидат с национално-патриотична платформа. Да попитам колегите – щом президентските избори са толкова важни, защо лидерите не излязат. Не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем за държавата. БСП има нов лидер, какво по-естествено има от това г-жа Нинова да се кандидатира, предизвиквам ги. Радан Кънев да излезе веднага. Народът ще ни подреди. Ако загубя президентските избори като партия, вечерта свиквам предсрочни парламентарни избори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *