Синоптици: Утре на Мусала може да вали сняг

В края на юли пак ще е горещо. В началото на август пак ще премине бърз студен фронт, но всички, които ще са на море, могат да са спокойни, защото достигайки до морето този фронт се размива. Най-потърпевши от него ще са жителите на Западна България. Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптикът от НИМХ БАН Красимир Стоев.

“От утре времето се разваля коренно. Действително повече от седмица прогнозата е доста устойчива. Предстои рязка промяна на времето, заради студен атмосферен фронт. В по-късните часове на Западна България още днес може да превали”, сподели Красимир Стоев.

“Утре ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевици, дъжд и градушки. Падането на температурите ще е чувствително поне с 10-15 градуса. Има шанс на Мусала да превали сняг, но не се заемам да кажа нещо такова категорично. Не мога да кажа колко литра на квадратен метър трябва да очакваме, но на места валежите ще са значителни. Обстановката ще се усложни заради студения фронт. Той ще формира циклон и това ще е причината за продължителните валежи. Дъждовете ще продължат до началото на следващата седмица, заяви синоптикът.

От вторник, фактически края на второто десетдневие на юли, циклонът се изтегля. Съвсем слабо ще се повишат температурите. Тогава те ще са от порядъка на 26 градуса”, каза Стоев.

През третото десетдневие ни очаква относително по-стабилна въздушна маса. Около 23-ти – 24-ти очакваме ново захлаждане. Преди това обаче температурите пак ще се повишат. След това ще премине размит студен атмосферен фронт, но няма да достигне до крайбрежието на морето, тъй че летуващите могат да са спокойни, добави експертът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *