По походката ще я познаете дали е сексуално задоволена

Вагиналният оргазъм, който се счита за висша форма на сексуалното удоволствие, отдавна е обект на научни изследвания. За съжаление той е тера инкогнита за повечето дами, тъй като тъжната статистика сочи, че голяма част от представителките на нежния пол никога не са го изпитвали през живота си.

Ново проучване показва, че жените, които са способни да изпитват вагинален оргазъм, притежават специфична походка. Оказва се, че квалифицираните сексолози могат да проследят историята на вагиналните оргазми на една жена по начина, по който тя върви.

Изследването е ръководено от Стюърт Броуди от университета в Западна Шотландия, в сътрудничество с колеги от Белгия и се основава на предварителното попълване на въпросник от всяка жена, касаещ установяване на нейното сексуално поведение. След това изследваната личност е записвана с видеокамера как върви в обществена среда. Записите са анализирани от двама професори по сексология и от двама асистент-изследователи, обучени във функционално-сексологичен подход към сексологията, които не са запознати с отговорите на жените на предварително зададените им въпроси.

Резултатите показват, че подходящо обучените специалисти могат съвсем точно да определят дали жената е способна да получава вагинален оргазъм само като анализират начина, по който тя върви. Става ясно, че сумата от дължината на всяка крачка и на гръбначните ротации е по-висока при жените, които по-често изпитват вагинален оргазъм.

Има няколко обяснения на резултатите от изследването. Едната възможност е, че анатомичните особености на всяка жена може би я предразполагат в по-голяма или по-малка степен към изпитване на вагинален оргазъм. Според Стюърт Броуди счита, че блокираните тазови мускули, които могат да се асоциират с психосексуалните смущения, редуцират динамиката на походката, а съответно и способността на жената да изпитва вагинален оргазъм. От друга страна обаче се счита, че сексуално удовлетворените жени се чувстват по-уверени, което от своя страна води до установяване на по-динамична походка.

Изследването подкрепя и заключението, че в лекуването на сексуална дисфункция могат да се включат различни тренировки на тазовите мускули, упражнения по дишане и др. “Жените, които са неспособни или изпитват затруднения да изпитват оргазъм трябва да се лекуват. Макар и малка, това проучване е съществена стъпка към създаването на комбинирана терапия, която се фокусира към тазовото дъно”, заявява Ървин Голдстайн, главен директор на журнала за сексуална медицина, който публикува изследването.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *