Извадиха двама удавници – единият е младоженец, другият – баща на 2 деца

Коварната река Дунав взе поредния си „кръвен данък“. Вчера от водите й бяха извадени телата на поредните двама удавници, съобщиха от ОД на МВР-Русе. Труповете им бяха извадени от дошлите за ги търсят водолази, на около три метра от брега, в района на хижа „Приста”, срещу остров „Люляка”.

Вероятно, двамата млади мъже са попаднали в дънна яма. Тук често реката се драгира за пясък и дъното изобилства с коварни капани. Удавниците изчезнаха във водите на Дунав в четвъртък късно следобяд. По неофициална информация, единият от тях е младоженец, а другият – баща на 2 деца. Сигналът в полицията бил подаден в 19 часа и пет минути привечер от жена, която била с изчезналите. Инцидентът станал в района на остров Люляка пред Русе. По първоначална информация, заради над 35-градусовата жега, 24-годишният Илия и 2 години по-възрастният от него Иван решили да се разхладят в реката. Двамата решили да плуват до острова, въпреки че къпането в река Дунава е категорично забранено от кмета на Русе Пламен Стоилов. Вероятно, повлечен от силното течение, единият младеж започнал да се дави, а другият се опитал да го спаси и също бил завлечен под водата. В големите жеги, тук Дунав почти пресъхва и до острова може да се стигне пеша и с кола. Засега обаче, реката е пълноводна и течението тук е силно, а изобилства с дънни ями. Веднага на място били изпратени екипи на областната дирекция на МВР, на противопожарната служба, на гранична полиция и на Спешна помощ. До късно вечерта в четвъртък, два катера на Гранична полиция обикаляли района, като проверили и румънската част на реката. Те обаче не успели да открият двамата млади мъже, изчезнали в Дунав. Вчера и водолазни екипи от се включиха в издирването им. Именно тримата вдолази успяха да намерят телата на удавниците.

 

 

loading...


Това са и поредните жертви на удавяне край Русе от началото на седмицата. В сряда бе издирван 54-годишен рибар, изчезнал в река Русенски Лом, чието тяло също бе открито вчера/петък/. Трупът на 54-годишния мъж било намерено в тръстиките, недалеч от мястото, където мъжът хвърлял въдиците си. Мъжът отишъл за риба в понеделник следобяд, а като не се прибрал, в сряда близките му алармираха полицията.24 часа

 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *