Топ теми

НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ! Той започва работа едва на 14, а на 33 вече е милиардер

Още от ранна детска възраст Дрю Хюстън знае какво иска да прави, когато порасне. 33-годишният милиардер, който основава компанията за споделяне и съхранение на файлове Dropbox, наскоро споделя пред „Ню Йорк Таймс“, че си спомня, че още като много малък „влизал във всекидневната и там виждал някаква светеща кутия с много копчета.“ 

„Имахме PC Junior. Татко ми показа как да напиша няколко реда на езика за програмиране Basic и оттогава започна моята одисея с изучаването на това как работят компютрите.“ Първоначално Хюстън споделя, че е запален по игрите и когато е на 11 г., е убеден, че ще прави компютърни игри. Едно от нещата, които го интересува как точно работят, са игрите. Той посочва, че взема сорс кода на дадена игра, след което го модифицира, за да работи така, както той иска. 

Така Хюстън стига до първата си работа, когато е едва на 14 г. „Тествах една игра и бях разочарован, защото разработчиците не напредваха достатъчно бързо. Затова започнах да я проучвам и открих всевъзможни проблеми,“ казва Хюстън. „Ннаписах имейл на разработчиците, в който им казах, че в играта има всевъзможни проблеми и им показах как може да бъдат отстранени“, казва Хюстън. Те му върнали отговор с покана да започне работа при тях, като дори му предложили да работи дистанционно. Той ги попитал дали ще е проблем, ако баща му попълни документите за постъпване на работа, защото той е едва на 14 г. Те му отговорили, че това въобще не ги интересува. 

След това Хюстън учи компютърни науки в Масачузетския технологичен институт. „Имах някаква бегла идея да създам собствена компания,“ казва той. Точно това и прави. През 2007 г., една година след като се дипломира, той основава Dropbox. През януари 2014 г. неговата компания е оценена на 10 млрд. долара, а Хюстън влезе в класацията на милиардерите на Forbes, където е и до днес. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *